Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.06.2024 11:00 Güncelleme: 30.06.2024 11:17

İzmir'deki yangınlar kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de ormanlık alanda çıkan 3 yangının kontrol altına alındığını açıkladı.
İzmir'deki yangınlar kontrol altına alındı

Yumaklı’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Her geçen saat daha iyiye gittiğini belirtmiştik. An itibarıyla her 3 yangınımızın da kontrol altına alındığını söylemek istiyorum. Dolayısıyla bu illerimize tekraren geçmiş olsun.

Yangının çıkış sebepleri, valiliğimiz ve kolluk güçlerimiz tarafından araştırılmaya devam ediyor. Menderes yangınıyla alakalı bir hobi bahçesinden çıktığını söylemiştik ve ilgili kişiler gözaltında. Dün yine İzmir’de 6 tane büyük vardı. Onlardan birisi de Çeşme’de idi. Çeşme yangınıyla alakalı da bir sigara izmaritinden çıktı maalesef. Bu kişi de gözaltına alınmış durumdadır.

Buradan ister bilinçli, ister bilinçsiz, ister hata, ister ihmal ile herhangi bir şekilde orman yangınına ya da zarar verecek bir yangına sebep olacakların çok ağır müeyyideler ile karşılaşacağını belirtmek istiyorum.

Özellikle önümüzdeki hafta bu bölgedeki çok yoğun ve şiddetli rüzgar uyarısını ve hava sıcaklıklarının yükseldiğini de dikkate alarak vatandaşlarımızın mutlaka bu konuya özen göstermelerini istirham ediyoruz.

Menderes’te yaklaşık 150 hektarlık bir alan etkilendi. Selçuk’ta da 350 hektarlık bir alan etkilendi. Arkadaşlarımız tamamen söndürme çalışmaları bittiğinde ne kadarlık bir alanın hasar gördüğünün tespitini yapıp bildirecek.

Süreç içerisinde çok şükür ki vatandaşlarımız için can kaybı, yaralanma ya da sağlık sorunu oluşturacak vatandaşlarımız için herhangi bir unsur oluşmadı.

Arkadaşlarımız Yangın Yönetim Merkezi’nde 24 saat esasına göre çalışıyor. Şu an için bize ihbar edilmiş aktif herhangi bir yangınımız yok. Gün içerisinde 30-40’a yakın irili, ufaklı maalesef yangınla karşılaşıyoruz. Bunların büyük bir bölümü de orman dışında başlamış oluyor. Daha sonra ormana sirayet ediyor. Bunda da yine çok hızlı ve etkin bir müdahaleyle büyümeden engellemiş oluyoruz.”