Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 10:00 Güncelleme: 01.08.2024 11:54

İzmir'deki Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi'nde bin 851 hasta sokak hayvanı tedavi edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi'nde haftanın 7 günü 24 saat sahipsiz hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonu yapılarak, altı ayda bin 851 hasta sokak hayvanı tedavi altına alındı.  
İzmir'deki Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi'nde bin 851 hasta sokak hayvanı tedavi edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen Seyrek'te hizmete aldığı Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde 7 gün 24 saat uzman veteriner hekim kadrosu ile cerrahi operasyonlar yapılıyor. Hastanede yer alan yoğun bakım ünitesi, modern teşhis ve tedavi cihazları ve tam donanımlı laboratuvar ile sokak hayvanları modern tedavi imkanı ile buluşuyor.

Haftanın 7 günü 24 saat sahipsiz hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonunun yapıldığı hastanede altı ayda bin 851 hasta sokak hayvanı tedavi altına alındı.  

Yaklaşık 600 metrekare kapalı alana sahip hastanede, kapalı devre gaz anestezi cihazından tam otomatik operasyon masalarına kadar her türlü donanımın bulunduğu Cerrahi Müdahale Ünitesi bulunuyor. Kavitron cihazlarının yer aldığı Diş Tedavi Ünitesi ile sokak hayvanlarına ağız sağlığı hizmeti de veriliyor. Hastanede aynı zamanda kedi ve köpekler özel kafeslerde yoğun bakım hizmeti alabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde görevli Veteriner Hekim Oğuz Emre Özlülerden, hayvan haklarını gözeterek, can dostlar için en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. Sağlığına kavuşturdukları sahipsiz hayvanları yeniden doğal yaşam alanlarına bıraktıklarını belirten Özlülerden, “Ocak sonundan bu yana çoğunluğu köpek olmak üzere bin 851 hastamızı ağırladık. Bin 85 sokak hayvanını iyileştirdik. Hastanemiz açıldığı günden bu yana 30 hayvanı sahiplendirdik. 300’den fazla kısırlaştırma operasyonu yaptık. Ortopedi ve cerrahi olarak da 141 ameliyat gerçekleştirdik.” dedi.