Güncel - Yaşam Kaynak: FEHİM KAYACAN 07.08.2024 10:00 Güncelleme: 07.08.2024 10:12

İzmir'deki parklarda bakım onarım ve zemin yenileme çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 3 ayda 30 parkta zemin yenilemesi yapıldı ve oyun gruplarının bakımlarını da tamamladı.
İzmir'deki parklarda bakım onarım ve zemin yenileme çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, çocuk oyun alanlarında ve koşu yollarında kauçuk zemin, spor alanlarında ise akrilik zeminlerde yenileme çalışması başlatıldı. Vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda 11 ilçede toplam 30 parkta zemin yenileme çalışması tamamlandı. Yenileme ve onarımlar devam edecek.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Yapım Şube Müdürü Selçuk Korkmaz, çalışmalar hakkında “Başkanımız göreve geldikten sonraki 3 aylık dönemde 11 ilçede toplam 10 bin 500 metrekare zemin yenilemesi yaptık. Önümüzdeki 3 aylık dönemde ise yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda oyun alanları, spor alanları ve yürüyüş yollarını yenilemeye devam edeceğiz.” dedi.

Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, zemin yenileme çalışmalarıyla eş zamanlı olarak dört koldan parkların eksiklerini tespit ederek çalışma yürütüyor. Ekipler, çeşitli nedenlerle zarar gören oyun gruplarının ve spor ekipmanının onarım işlemlerini de tamamlıyor. Yerinde tamir edilebilecek materyaller ekiplerce onarılırken, kırık veya tamamen kullanılamaz hale gelen ekipman yenileniyor.