Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.08.2024 11:00 Güncelleme: 05.08.2024 14:35

İzmir'de yangınlara karşı gönüllü ordusu büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında aşırı sıcaklarla birlikte artan orman yangınlarına karşı geliştirdiği 'erken müdahale' sistemini yaygınlaştırıyor.
İzmir'de yangınlara karşı gönüllü ordusu büyüyor

Birçok yangının büyümeden söndürülmesini sağlamak için, aralarında orman köylerinin de yer aldığı kırsal mahallelerde muhtarlara temel yangın eğitimi verip ardından beş ton kapasiteli su tankeri dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında başlattığı eğitimli, planlı ve bilinçli müdahale eğitimlerini Seferihisar’ın ardından Urla’da sürdürdü. Bir yıl içinde toplam 434 yangının yaşandığı Urla’da, geçen yılın aynı dönemine göre yangınların iki kat artması, orman gönüllüsü olarak katkı sağlamak isteyen muhtarların da teorik ve uygulamalı eğitime ilgisini arttırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Yerel Hizmetler Şube Müdürlükleri ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü ve İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü, gönüllü muhtarlar ve köylülere verdikleri eğitimleri Temmuz sonuna kadar tamamlayacak. Doğası ve yeşiliyle İzmir’in turizm cenneti olan Yarımada bölgesinde de önce Seferihisar, ardından Urla’da tamamlanan uygulamalı eğitim Karaburun ile devam edecek.