Eğitim Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 31.07.2024 10:00 Güncelleme: 31.07.2024 12:09

İzmir'de vatandaşlara beslenme, ilk yardım ve ev kazalarından korunma eğitimi verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği Sağlığı Geliştiren Parklar projesi kapsamında Muhtar Sefa Dönmez Parkı'nda gerçekleştirilen uygulamada vatandaşlara beslenme, ilk yardım ve ev kazalarından korunma eğitimi verildi.
İzmir'de vatandaşlara beslenme, ilk yardım ve ev kazalarından korunma eğitimi verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Sağlığı Geliştiren Parklar projesi kapsamındaki uygulamalardan biri Narlıdere ilçesi Narlı Mahallesi’nde bulunan Muhtar Sefa Dönmez Parkı’nda gerçekleştirildi.

Her yaştan İzmirlinin katılım sağladığı buluşmada beslenme, ilk yardım ve ev kazalarından korunma eğitimi verildi. Ayrıca açık havada beden eğitimi öğretmeni eşliğinde fiziksel aktivite yapıldı.

Proje hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürü Banu Erdal, “Şehrimizin tüm parklarında hemşehrilerimize ev kazalarından korunma, ilk yardım, beslenme, fiziksel aktivite gibi konularda destek vermeyi ve koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında yurttaşlarımızın tam bir iyilik halinin sağlanmasını hedefliyoruz. Buluşmamızda özellikle ev kazalarına dikkat çekiyoruz.” dedi.

Etkinlikte ev kazaları ve korunma yolları konusunda aynı zamanda iş güvenliği uzmanı olan Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürü Banu Erdal, hayvanlardan geçen hastalıklar ve bulaşma yolları konusunda Ziraat Mühendisi Arda Yapanmış, psikososyal sağlık konusunda Psikolog Ufuk Kılınçaslan eğitim verdi.

Dr. Yusuf Demir, katılımcılara ilk yardımın önemini ve nasıl uygulanacağını anlattı. Beden eğitimi öğretmeni Merve Akıncıoğlu ise etkinliğe katılanlara fiziksel aktivite yaptırdı.