Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 10:00 Güncelleme: 23.08.2024 12:07

İzmir'de Patili Perşembe ile sokak hayvanları yeni yuvalarına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yangın bölgesinden kurtardığı ve barınaklarda bulunan sokak hayvanlarını sahiplendirmek için ilkini gerçekleştirdiği "Patili Perşembe" sokak hayvanlarına yeni bir yuva kazandırdı.
İzmir'de Patili Perşembe ile sokak hayvanları yeni yuvalarına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı, sokak hayvanlarının yuvayla tanışması için “Ailem olur musun” sloganıyla “Patili Perşembe” etkinliği düzenledi. Kültürpark’ta yapılan etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, şarkıcı Seren Serengil ile çok sayıda hayvansever katıldı.

Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, hayvan sahiplenen tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Okyay, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay, seçim kampanyası sırasında ‘Ben tek sağlık yaklaşımını benimsiyorum’ demişti. Bu, dünyada insan, hayvan, tüm canlı ve cansız ekosistemi birlikte konuşabileceğimiz bir yapıyı ifade ediyor. İzmir barınaklarıyla, veteriner hekim gücüyle öncü durumda. Geldiğimizden beri mevcut durumu daha da iyileştirmek için çabalıyoruz” dedi.

Etkinlikte, hayvan sahiplenenlere sertifika verildi.