Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 12.07.2024 12:02 Güncelleme: 12.07.2024 13:53

İzmir'de moloz ve hafriyat atıkları ekonomiye kazandırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Kemalpaşa Sütçüler Mahallesi'ndeki eski bir taş ocağı alanını hafriyat depolama ve inşaat yıkıntı atıkları geri kazanım tesisi kurmak için 5 yıl süreyle Orman Genel Müdürlüğü'nden devraldı.
İzmir'de moloz ve hafriyat atıkları ekonomiye kazandırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa Sütçüler Mahallesi’nde eski bir taş ocağı alanını Orman Genel Müdürlüğü’nden 5 yıl süreyle devraldı. Belediye kuracağı tesisle atıkları yol dolgu malzemesi, parke, bordür üretiminde kullanılmak üzere geri dönüştürecek. 9 milyon ton kapasiteye sahip alan dolduğunda ağaçlandırılarak yeniden doğaya kazandırılacak.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı son olarak Kemalpaşa Sütçüler Mahallesi’ndeki eski bir taş ocağı alanını hafriyat depolama ve inşaat yıkıntı atıkları geri kazanım tesisi kurmak için 5 yıl süreyle Orman Genel Müdürlüğü’nden devraldı. 9 milyon ton hafriyat toprağı alabilecek kapasiteye sahip alan hizmete açılırken, İZBETON tarafından işletilecek geri kazanım tesisinin de gelecek günlerde hizmete gireceği bildirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelbahçe Yelki’de ve Menemen Koyundere’de hafriyat depolama ve inşaat yıkıntı atığı geri kazanım tesisi bulunuyor. Her iki tesis İZBETON tarafından işletiliyor. Büyükşehir belediyesinin ayrıca Güzelbahçe Yelki, Menderes Küner, Menemen Koyundere,  Kemalpaşa Sütçüler, Dikili Deliktaş, Menemen Yayla, Bergama İslamsaray mahallelerinde hafriyat toprağı depolama sahaları yer alıyor.