Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 11:00 Güncelleme: 21.07.2024 12:54

İzmir'de bin 300 yaban hayvanı iyileştirilip doğaya salındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda bugüne kadar bin 300 yaban hayvan iyileştirilip yeniden doğaya salındı.
İzmir'de bin 300 yaban hayvanı iyileştirilip doğaya salındı

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı; yaralı, hasta ve tedaviye muhtaç halde getirilen yaban hayvanlarına yardım ediyor. Veterinerler ve uzman personel tarafından bilimsel yöntemlerle sağlığına kavuşturulan hayvanlar, tedavilerinin bitiminde yeniden doğaya salınıyor.

Görüntülü tanı, operasyon ve tedavi hizmeti verilen kliniğin yanı sıra karantina bölümleri, 24 adet farklı boyutlarda kafes, 3 adet sürüngen terraryumu, yoğun bakım kabinleri, akuatik (suda yaşayan) hayvanlar için 3 geçici barındırma tankı alanları bulunan Doğal Yaşam Parkı, yaralı ve hasta yaban hayvanlarına bakım ve tedavi imkanı sunuyor. Bakıcıların ilgilendiği yavrular, doğal yaşama uyum sağlayacak seviyeye getirildi. 

Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez, bugüne kadar İzmir Doğal Yaşam Parkı’na 6 binden fazla hayvanın tedavi amacıyla getirildiğini ve bunların bin 300’ünün tedavi edildikten sonra doğal hayata yeniden döndüğünü belirtti. Şimdi sıranın peçeli baykuşlarda olduğunu söyleyen Serkan Eğrilmez, “6 peçeli baykuş yavrusu bize getirildi. Klinikte özel bir bakıma aldık.” dedi.

Taşıma kafesine konularak Menemen Tuzçullu Mahallesi yakınlarına getirilen baykuşlar günbatımında doğaya bırakıldı.