Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 14:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:07

İzmir'de 14 bin öğrenci için 35 milyonluk destek sağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, yaklaşık 14 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine 35 milyon liralık kırtasiye desteği sağladı.
İzmir'de 14 bin öğrenci için 35 milyonluk destek sağlandı

Sosyal incelemesi yapılarak ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen yaklaşık 14 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisi için kırtasiye desteği yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla her öğrenci için 2 bin 500’er liranın yüklendiği İzmir Şehir Kart’ını alan veliler, her ilçede bulunan anlaşmalı kırtasiyelere giderek çocuklarının okul masraflarını karşıladı.

Kırtasiye desteğinin kapsamını aktaran Eğitim Destekleri Şube Müdürü Rahşan Polat, “Tüm bu çalışmalarımızı, eğitimde fırsat eşitsizliği kavramını fırsat eşitliği eylemine dönüştürmek için yapıyoruz. Bu kapsamda 2024-2025 eğitim öğretim yılında sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi yaklaşık 14 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine kırtasiye desteği sağladık. Velilerin İzmir Şehir Kart’ına 2 bin 500’er lira yüklendi. https://bizvariz.izmir.bel.tr/ sitesinde anlaşmalı işyerlerinin listesini görebilen veli ve öğrenciler, ilçelerinde bulunan kırtasiyelerden bakiyelerini kullanarak alışveriş yapabiliyor. Bu kartlar, İzmir için özel bir anlamı olan 9 Eylül tarihinde aktive edildi” dedi.