Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Musa ALİOĞLU 19.07.2024 14:00 Güncelleme: 19.07.2024 14:18

İzmir SAHA ekipleri çalışmalarına başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin hizmet bekleyen mahallelerinde sorunları yerinde tespit etmek ve çözüme kavuşturmak için kurduğu İzmir Sokakta Analiz Hizmette Adalet (SAHA) ekipleri çalışmalarına başladı.
İzmir SAHA ekipleri çalışmalarına başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın toplum katılımıyla sorunları yerinde analiz edilerek çözüme kavuşturulması için görevlendirdiği İzmir Sokakta Analiz Hizmette Adalet (SAHA) ekipleri İzmir sokaklarında teker teker vatandaşların kapısını çalmaya başladı.

Öncelikle çözüm bekleyen mahallere giderek sorunları kaynağından tespit eden İzmir SAHA ekipleri, ilk olarak Karabağlar Gazi, Özgür ve Devrim mahallelerinde çalışmalarına başladı. Vatandaşların sorunlarını, taleplerini ve iletişim bilgilerini alan ekipler, topladıkları talepleri öncelik sırasına göre not alıp analiz ederek çözüme kavuşturulmak üzere yetkili birimlere iletti.

İzmir SAHA ekibinin çalışma şekline ilişkin de bilgi veren İzmir SAHA Ekibi Saha Sorumlusu Merve Ören, “Ekibin başında Başkanımız, genel sekreterimiz ve proje yöneticimiz bulunuyor. Ekip, saha analiz- araştırma ile uygulama ve koordinasyon olmak üzere iki alana ayrılıyor. 11 kişilik saha analiz ve araştırma kısmında bizler teker teker hane görüşmeleri yapıyoruz. Sorunları, belediyemizin görev ve sorumluluk alanlarına göre daire başkanları bünyesinde sınıflandırıyoruz. Belediyemiz sorumluluğunda olmayan kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin talepleri de alıyoruz.” şeklinde konuştu.