Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.08.2024 10:00 Güncelleme: 23.08.2024 07:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden üreticinin su talebine çözüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangın nedeniyle tarımsal sulama sistemi yok olan bölgede, bahçelerin kurumaması için bir günde mahalleye 14 su tankı ve 276 ton su gönderdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden üreticinin su talebine çözüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yangından en çok etkilenen Bayraklı’nın Doğançay Mahallesi’nde üreticinin su talebine acil çözüm getirildi.

Bölgede çok sayıda bahçenin kurtarılmasına karşın sulama göletinden gelen su borularının yanması nedeniyle ekili alanların kuruma tehlikesi altında kaldığı tespit edildi. Birçok üreticinin gelir kaynağı olan yeşil alanların kurtarılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, bahçelerinde havuzu olan üreticilere tankerlerle su tedariki yaptı.

Su depolama imkanı olmayan, depoları yanan üreticilere ise hızlı bir şekilde su tankı gönderilerek sulama imkanı yaratıldı. Bir günde bölgeye 14 su tankı ve 276 ton su taşındı. Ekipler, sulama sistemi faaliyete geçene kadar bölgeye su tedarik etmeye devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar, çalışmalar hakkında bilgi vererek, Doğançay’ın yangından zarar gören önemli köylerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Çavdar, “Dün itibariyle alanlardaki su ihtiyacını karşılayabilmek üzere elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz. Su depolarını ihtiyaç duyulan tüm alanlara getirdik. Şu anda bu yerde 14 civarında su tankı ihtiyacı var. Tanklarımızın hepsi bugün gelecek. Buradaki her metrekare alan çok değerli, her ürün önemli. Bunların yaşaması için suya ihtiyaç var. Bugünden itibaren yangından kurtarılan tüm üretim alanlarını kurtardık. Tamamına can suyunu verecek durumdayız” dedi.