Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 19:30 Güncelleme: 01.08.2024 13:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden özel okul öğretmenlerine indirimli ulaşım

Özel okul öğretmenleri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kent içi toplu ulaşım araçlarından indirimli yararlanma hakkına kavuşuyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden özel okul öğretmenlerine indirimli ulaşım

İzmir'de özel okulların bünyesindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenler de kamudaki meslektaşları gibi kent içi toplu ulaşım araçlarından indirimli yararlanabilecek. Bu kapsamdaki eğitimciler 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Öğretmen İzmirim Kart başvurusu yapabilecek.

Özel okul öğretmenleri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla kent içi toplu ulaşım araçlarından indirimli yararlanma hakkına kavuşuyor. Örgün eğitim veren temel eğitim kuruluşlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) 5580 sayılı kanun dahilinde çalışan öğretmenleri kapsayacak uygulama; İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İzmir Metro ve Tramvayı ile İZDENİZ’in yanı sıra Büyükşehir-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da geçerli olacak.

Bu kapsamdaki öğretmenlerin hizmetten yararlanabilmek için Öğretmen İzmirim Kart başvurusu yapması gerekiyor. Başvurular 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren şahsen alınmaya başlanacak.