Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 12:00 Güncelleme: 11.08.2024 16:03

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu çalışmalarına başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (İzBBŞT) Türk tiyatrosuna emek vermiş önemli isimleri bünyesinde bulunduran yeni Danışma Kurulu önümüzdeki sezon için çalışmalarını hızlandırdı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu çalışmalarına başladı

Şehir Tiyatroları’nın yol haritası için ilk toplantısını yapan Kurul, Genel Sanat Yönetmeni için başvuru sürecinin sona ereceği 15 Ağustos sonrasında da değerlendirme aşamasını başlatacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) yeni Danışma Kurulu, önümüzdeki sezon için çalışmalarına başladı. İzmir sanat yaşamının en önemli parçalarından biri olan Şehir Tiyatrolarının gelişimini sağlamak üzere faaliyet gösterecek Kurul, çevrim içi olarak ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Şehir Tiyatrolarının yol haritasını belirlemek üzere değerlendirmeler yapıldı.

Tiyatro ve sanat dünyasının önemli isimlerinin bulunduğu Danışma Kurulu, Şehir Tiyatroları’nın yeni Genel Sanat Yönetmeni için başvuru sürecinin sona ereceği 15 Ağustos sonrasında da değerlendirme aşamasını başlatacak.

Danışma Kurulu’nun birincil görevi, Genel Sanat Yönetmeni belirlenme sürecinin sağlıklı bir biçimde ilan edilmesi ve başvuruların değerlendirilmesi olarak belirtildi. Danışma Kurulu üyeleri bunun yanında Yönetmelik tarafından kendileri için tanımlanan görev ve yükümlülükler kapsamında çalışmalarını sürdürecekler; aşağıdaki konularda da Başkana danışmanlık yapacaklar, değerlendirme ve önerilerde bulunacaklar.