Kültür Sanat Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 17.04.2024 16:13

İzleyiciyi özgürlük hissiyle saran bir yol hikayesi. GASOLINE RAINBOW, 31 Mayıs'tan itibaren sadece MUBI'de

Amerikan hayatını portreleyen filmleriyle ünlü Ross Kardeşler'in imzasını taşıyan GASOLINE RAINBOW, amatör oyuncular ve doğaçlama sahnelerle anlam kazanıyor. 2023 Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapan film, delidolu bir büyüme öyküsü anlatıyor.
İzleyiciyi özgürlük hissiyle saran bir yol hikayesi. GASOLINE RAINBOW, 31 Mayıs'tan itibaren sadece MUBI'de

 

BLOODY NOSE, EMPTY POCKETS ve 45365 gibi belgeselleriyle tanınan Ross Kardeşler, gündelik Amerikan hayatından insan manzaraları sundukları yenilikçi bağımsız filmleriyle büyük övgü topladı. Berlinale ve Sundance gibi pek çok prestijli festivalde dikkat çeken filmleriyle akıllarda yer edinen ikili, 2015'te WESTERN adlı belgeselleriyle Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Dünyaca ünlü platform Metacritic'e göre 21. yüzyılın en çok övgü alan yönetmenleri arasında 6. sırada yer alan Bill Ross IV ve Turner Ross’un yeni filmleri GASOLINE RAINBOW, önlenemez bir özgürlük hissiyle günümüzde Amerika’nın batısındaki yaşama ve gençlerin hayallerine coşkulu bir bakış atıyor.   

 

GASOLINE RAINBOW, liseyi geride bırakan beş gencin Oregon’da son bir maceraya atılmasını resmediyor.  Stop lambaları kırık bir minibüse doluşarak daha önce hiç gitmedikleri okyanus kıyısına doğru yola çıkan bu gençlerin tek arzusu her şeyi boşvermek. Beş genç, çölün vahşi doğasında ve şehrin durgun sokaklarında, yabancılarla bağlantı kurarak hayatı kendi seçimleriyle yaşayabileceklerini keşfederler. Unutulmuş bir kasabanın unutulmuş çocukları olmalarına rağmen birbirlerinden aldıkları güç ve özgürlük hissiyle bilinmeyen bir geleceğe doğru adım atarlar.