Kültür Sanat Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 23.04.2024 07:00 Güncelleme: 23.04.2024 14:54

İZKİTAP Fest ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP Fest - İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark'ta kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor.
İZKİTAP Fest ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Fuarın üçüncü gününde en çok ilgi gören konuklarından biri Prof. Dr. Celal Şengör oldu. Prof. Dr. Şengör, büyük çoğunluğu gençlerden oluşan topluluğa, milli mücadele yıllarını, Atatürk’ün askeri ve yöneticilik dehasını, Cumhuriyet kazanımlarını anlattı.

Türkiye’nin modern dünyanın bir parçası olması için tek yolun Atatürk’ün izinden gitmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Celal Şengör, “Atatürk, milleti kulluktan kurtarıp egemenliği millete verdi. Otorite milletindir diyor, onun için Millet Meclisi açtı, milletçe karar vermek için. Meclis’te birçok zorlukla, karşı görüşle karşılaşıyor, ancak tüm zorluklara karşın Atatürk, Meclis’i dağıtmıyor. ‘Padişah gitti tamam, ama millet var, millete soracağız’ diyor. Atatürk, sanayiyi Anadolu’ya yaymaya çalıştı. Şeker fabrikası Turhal’da, silah ve cephane fabrikası Kırıkkale’de. Atatürk istiyordu ki Anadolu insanı iş bulsun, çalışsın, modern dünyayı tanısın. Hepsini yok ettiler.” diyerek kendisini dinlemeye gelenlerden Atatürk ilkelerine daha fazla sahip çıkmaya devam etmelerini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamalarını istedi.

Nodwin Gaming tarafından düzenlenen “It’s a Girl Thing!” projesi de Türkiye’de ilk defa İzmir Kitap Fuarı’nda gerçekleştirildi. Cinsiyet eşitliliğine vurgu yaparak kadınların toplumdaki etkileşimini artırmayı amaçlayan etkinlikte, çeşitli alanlarda ilham verici konuşmacıların yer aldığı oturumlar düzenlendi. Proje, kadınların potansiyellerini keşfetmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve topluma katkıda bulunmalarına olanak tanımayı amaçlıyor.

Girişlerin ücretsiz olduğu İZKİTAP Fest, 28 Nisan 2024 tarihine kadar 10.00 – 21.00 saatleri arasında kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.