Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.08.2024 11:00 Güncelleme: 03.08.2024 22:49

İZELMAN Anaokulları, yeni eğitim dönemi öncesi seminer düzenledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesi 4 günlük seminer programını tamamladı.
İZELMAN Anaokulları, yeni eğitim dönemi öncesi seminer düzenledi

İlki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde Waldorf Pedagog Eğitim Koordinatörü Pınar Anıl tarafından “Erken Çocukluk Dönemi Gelişim İhtiyaçları”, Başka Bir Okul Mümkün Derneği Eğitim Koordinatörü Yasin Sancak tarafından “Proje Tabanlı Eğitim Modeli Nedir?”, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Psikoloji Ana Bilim Dalı’ndan Uzman Psikolog Dilara Özsoy tarafından “Erken Çocuklukta Duygular” ve Fizik Tedavi Doktoru Nurullah Büker tarafından “Çocuklarda Nörobilişsel DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) Üzerine Etkileri” konularında sunumlar yapıldı.

Seminer programının ikincisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde yapıldı. Proje tabanlı eğitim uygulamaları kapsamında Başka Bir Okul Mümkün Derneği Renkli Orman Anaokulu tarafından “Benim Serüvenim”, “İçimdeki Ben” ve “Çocuk Algısı ve Dil” adlı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Seminerin üçüncü gününde yine İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde atölye çalışmaları düzenlendi. Proje tabanlı eğitimde günlük planlama ve rutinler konusu kapsamında eğitim materyalleri anlatıldı ardından “Çember, Duygu Kartları, Çatışma Çözümü” ve “Materyal Kullanımı, Mekan Düzenleme” adlı atölye çalışmaları yapıldı.

Seminer programının son gününde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sosyolog Binnur Tepe tarafından “Medya Çağında Çocuğu Nasıl Tanımalıyız?”, Psikolojik Danışman Burakcan Demirdöven tarafından “Takım Ruhu”, “Buz Kırıcı Oyunlar” ve “Ne Öğrendim Oyunu”, Psikolojik Danışman Büşra Oya Kerçek tarafından “Otizm Ne Değildir?”, Sosyolog İlayda Duran tarafından “Çocuklarda İşitme Sağlığı”, Psikolog Ayçenil Balaban ve Psikolog Büşra Yılmaz tarafından “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunu Anlamak”, Uzman Psikolojik Danışman Özlem Mutlu Işık tarafından “İhtiyaçları Karşılanmayan Çocukların Davranışları” ve Psikososyal Destek Birimi Şefi İnci Becerik tarafından “Psikososyal Destek Birimi Sınır ve Sorumlulukları” konularında sunumlar yapıldı.