Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.07.2024 19:00 Güncelleme: 12.07.2024 17:27

İYİ Partili Olgun: Kızılay Maden Suyu Tesis kapanarak çalışanlar işten çıkarıldı mı?

Afyonkarahisar, 11 Temmuz (Hibya) - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Kızılay Maden Suyu fabrikasında üretimin durdurulduğu ve dolum işlemlerinin yapılmadığı yönündeki iddialara ilişkin hükümete sorular yöneltti.
İYİ Partili Olgun: Kızılay Maden Suyu Tesis kapanarak çalışanlar işten çıkarıldı mı?

Afyonkarahisar Kızılay Maden Suyu fabrikasında yaşanan durumu eleştiren Milletvekili Olgun, "Afyonkarahisar'ımızın değerli bir simgesi olan Kızılay Maden Suyu tesislerinde depozitolu dolumun neden yapılmadığını, tesisten neden üretim sesi gelmediğini sorguluyoruz. Tesis kapandı mı, çalışanlar işten çıkarıldı mı? Mart 2023'te basına yansıyan, fabrika hakkındaki olumsuz görüntüler bizleri tedirgin etmişti. Bu durum, birilerine peşkeş çekilmek için mi düzenlendi? Afyonkarahisar adını taşıyan bu tesisin tekrar revize edilmesi gerekmiyor mu? Zarar ediyor diye daha önce satılan SEKA-Şeker fabrikası gibi değerlerimizin kaybıyla sonuçlanan satış kararları yapılıyor olabilir mi?" gibi sorular yöneltti.

Bu olayların aydınlatılmasını talep eden Milletvekili Olgun, hükümetin ve ilgili kurumların bir an önce cevap vermesi gerektiğinin altını çizdi. Afyonkarahisar'ın ve Kızılay'ın prestijli kuruluşlarından birinin potansiyel tehlike altında olabileceğini vurgulayarak, yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.