Emlak Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 05.02.2024 12:40

İyi Bir Tasarım 5 Duyuyu Etkilemeli

Skyland HOM Dekorasyon Merkezi'nde, geleceğin iç mimarlarına ilham vermek ve sektöre katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Mekanda Algısal Tasarım" başlıklı panel, mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım alanlarında öğrenim gören 10'dan fazla üniversiteden 200 den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
İyi Bir Tasarım 5 Duyuyu Etkilemeli

Eğitim ve workshop hizmetleriyle bilinen LiveArch tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Monlab Design Kurucusu Damla Berberoğlu, Escapetromsola Kurucu Ortağı İç Mimar Kerem Erçin, Escapetromsola Kurucu Ortağı Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Mahmut Kefeli ve Undesign Kurucusu İç Mimar Alp Usluduran gibi sektörlerinde öne çıkan isimler, deneyimlerini, görüşlerini ve güncel tasarım trendlerini paylaştılar. 

“Tasarımdan Önce projenin DNA’sı çıkarılmalı”

Tasarımlarda artık estetiğin yanında fonksiyonelliğin de ön plana çıktığını söyleyen konuşmacılar, yeni dönemde duyguları etkileyen algısal tasarımların önem kazandığını belirttiler. İyi bir tasarımda, beynin yarattığı anlam ve algıların yanı sıra hafızal faktörlerin de ön plana çıktığı belirtildi. Tasarımlarda kişinin geçmişi, psikolojisi, yaşanılan coğrafya, ekonomik durum gibi kriterlerin iyi gözlemlenmesi ve iyi bir projede öncelikle DNA’nın çıkartılmasının önemine vurgu yapıldı. Fonsiyonellik ve estetiğin önemi vurgulanırken, değişkenliğin de ön planda tutulmasının ve kolaylıkla evrilmesinin sağlanması gerektiğinin altı çizildi. 

Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlik, geleceğin tasarımcılarına sadece teorik bilgilerin ötesinde, pratik deneyim ve sektörel içgörüler de  sundu.