Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.07.2024 16:52 Güncelleme: 25.07.2024 16:54

İtalya Başbakanı Meloni, Çin'i ziyaret edecek

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin, 27-31 Temmuz günleri arasında Çin'e resmi ziyaret yapacağı bildirildi.
İtalya Başbakanı Meloni, Çin'i ziyaret edecek

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin 27-31 Temmuz günleri arasında Çin’e resmi ziyaret yapacağı bildirildi.

Çin Dışişileri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün düzenlenen basın toplantısında Meloni’nin Çin ziyareti hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sözcü Mao, Meloni’nin Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yanı sıra Başbakan Li Qiang ve Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi ve 14. Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji ile ayrı ayrı görüşeceğini açıkladı.

Kadim medeniyet ülkelerinden Çin ile İtalya’nın birbirinin kapsamlı ve stratejik ortağı olduğuna işaret eden sözcü, iki ülkenin üst düzey temaslarının sıkı bir şekilde sürdürülürken her alanı kapsayan ve karşılıklı yarara dayalı işbirliğinde verimli neticelerin elde edildiğini belirtti.

Sözcü, Çin-İtalya ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde gelişmesinin hem iki devlet hem de iki halkın ortak çıkarına uygun olduğu gibi farklı medeniyetler arasındaki etkileşimin artmasına yararlı olduğunu dile getirdi.

Sözcü, bu yıl Çin ile İtalya arasındaki kapsamlı ve stratejik ortaklık ilişkisinin kurulmasının 20. yıldönümü olduğunu aktardı. Sözcü, İtalya Başbakanı’nın Çin ziyareti vesilesiyle İtalya ile dostluğu pekiştirerek İpek Yolu ruhunu geliştirmeye, karşılıklı güveni artırmaya ve pragmatik işbirliğinin yanı sıra beşeri ve kültürel iletişimi derinleştirmeye hazır olduklarını söyledi. Sözcü, İtalya tarafıyla ikili ilişki ve Çin-Avrupa ilişkisini sağlam bir şekilde ileriye götürerek dünyanın barışı, istikrarı ve refahı için daha büyük katkıda bulunmak istediklerini sözlerine ekledi.