Türkiye - Gündem Kaynak: Ekonomi Servisi 24.07.2024 11:04

İstanbul ve İzmir'e 4 yeni konut ve villa projesi

İzmir'den Diyarbakır'a, Şanlıurfa'dan Denizli'ye Erzincan'dan İstanbul'a kadar birçok şehirde konut, okul ve bina yapan AKAR Taahhüt Yapı, 2024 yılında kendi özel projelerine de ağırlık verdi.
İstanbul ve İzmir'e 4 yeni konut ve villa projesi

Bugüne kadar toplamda 12 bin konutu hayata geçiren AKAR Taahhüt Yapı inşaat ve gayrimenkul sektöründe köklü tecrübesi ve kalitesiyle öne çıkmayı hedefliyor.

AKAR Taahhüt Yapı bu yıl İstanbul Kartal’da 130 daireden oluşan sahile sıfır Dragos Marin Projesi, Yakacık’ta 16 özel villa projesi, yine Tuzla’da 64 konutluk rezidans bina ve İzmir Seferihisar’da 33 adet villa projesi için starta bastı. 2024’ün ilk aylarında başlanan ve inşaatı hızla süren projelerden bazıları tamamlanma aşamasına kadar geldi.

Dragos Marin Konumuyla Eşsiz Proje

130 daireden oluşan ve inşası yüzde 70 aşamasına gelen Dragos Marin projesi inşaat kalitesi ve lüks donanımlarıyla bölgede öne çıkıyor. Sahile sıfır konumuyla eşsiz değere sahip proje, sahil yürüyüş yolunun yanı sıra Marmaray Atalar metro durağına yakınlığı ile de büyük ulaşım kolaylığı sağlıyor. Proje ayrıca büyük bir alışveriş merkezi ile hastane ve okullara olan yakınlığı ile de göz dolduruyor. Dragos Marin projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alıyor.  Projede daire satışları devam ediyor.

Yakacık’ta Villa, Tuzla’da Rezidans Projesi

AKAR Taahhüt Yapı 2024’de konut dışında özel villalar da üretmeye başladı. Kartal Yakacık’taki ünlü seyir tepesine yakınlığı ve sahip olduğu Adalar manzarasıyla dikkat çeken 16 adet villa projesinde inşaat aşaması sürüyor. Toplam 310 metrekare kapalı alan, 5+1 ve asansörlü tripleks villalardan oluşan projede her villanın kendine özel havuzu da bulunuyor.  Yakacık villa projesi konumu, manzarası ve birinci sınıf inşaat kalitesiyle bulunduğu bölgeye değer katıyor. AKAR Taahhüt Yapı’nın İstanbul Tuzla’da inşaatına yeni başladığı rezidans projesi ise 64 daireden oluşuyor. E-5 ulaşım aksına yakınlığı, çevresinde yer alan AVM, hastane ve okullar ile aile yaşamı için de cazip bir lüks konut projesi haline geliyor. Tuzla rezidans projesinde de yine 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor. 

İzmir Seferihisar’ın en Özel Villaları       

TOKİ projeleriyle Türkiye’nin birçok ilinde konut üretme tecrübesi edinen AKAR Taahhüt Yapı, bu kez İzmir Seferihisar’da kendi özel villa projesiyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor. 2024 başında başlanan 19 özel villa projesinde inşaat aşaması yüzde 50’yi geçti. Denize yakınlığı ile öne çıkan villaların toplam kapalı alanı 350 metrekareyi buluyor. Her bir villanın bağımsız havuzu ve ayrıca proje içersinde bir de Aquapark da yer alıyor.

Aydın Karakoç: “Sektörde tecrübe ve kalitemizle de öne çıkmak istiyoruz”

Bugüne kadar TOKİ projeleriyle binlerce konut, okul ve cami ürettiklerini söyleyen AKAR Taahhüt Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karakoç, özel projeleriyle de 2024’e imza atmak istediklerini söyledi: “Türkiye’nin birçok şehrinde TOKİ’ye yaptığımız projeler devam ediyor. Artık bu yıl kendi özel projelerimizi de hayata geçirmek istedik. Yıllara dayanan inşaat ve konut tecrübemize kalitemizi de katarak İstanbul ve İzmir’de özel projelere başladık. Hem inşaat ve donanım özellikleri hem de konumları itibarıyla markamıza değer katacak projeler yapıyoruz.  Lüks konut ve villa projelerimizle sektördeki deneyim ve kalitemizi daha da öne çıkarıp bu alanda neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz. Bu 4 özel projemizin toplam yatırım değeri 1,5 milyar TL’yi buluyor.