İstanbul Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 12.03.2024 10:28

İstanbul seçimlerinde iş dünyasının odak noktası deprem riski ve şehrin geleceği

Yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
İstanbul seçimlerinde iş dünyasının odak noktası deprem riski ve şehrin geleceği

İstanbul'da seçim atmosferi yoğun bir şekilde hissedilirken iş dünyası da bu sürece büyük ilgi gösteriyor, özellikle İstanbul'da seçim maratonu vatandaşlar kadar iş dünyası tarafından da ilgiyle takip ediliyor. MKS Yönetim Kurulu Başkanı Maks Gerşon, İstanbul’un ülke ticaretinin merkezi konumunda olduğunu belirterek olası bir depreme karşı ticaretin sekteye uğramaması için tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi. Gerşon, İstanbul'un geleceğinin deprem gibi acil durumlara karşı şehri yapılandıran projeler ve planlar sayesinde güvence altına alınacağını vatandaşın sandıktaki seçiminde deprem konusunun etkili olacağını belirterek, İstanbul’a yapılacak projelerin sadece mega kenti değil, tüm Türkiye'yi etkileyeceğini; iş dünyasının da heyecanla seçim sürecini takip ettiğini ifade etti.


-’Türkiye yüzyılı İstanbul vizyonu’ projeleri etkileyici ve heyecan verici’’


İstanbul seçimlerinde başkan adaylarının en büyük sınavının, vatandaşlara depreme nasıl hazırlanacaklarını projeleriyle anlatmak olduğunu belirten iş adamı Maks Gerşon, İstanbul'un kentsel dönüşümünün vakit kaybetmeden tamamlanmasının gerekliliğini vurgulayarak, olası bir depremde ticaretin sürdürülebilirliği ve ekonominin dayanıklılığı için atılacak adımların ülkenin genel ekonomik dengesini korumak açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. Gerşon, konuşmasına şöyle devam etti, ‘’Geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler hepimizi derinden etkiledi ve İstanbul'da da ciddi bir psikolojik yıpranmaya sebep oldu. Birçok kişi deprem korkusu nedeniyle İstanbul’dan taşınmak zorunda kaldı. Bu şehir deprem riski taşıyan bir bölge ve bu gerçekle yüzleşmek zorundayız. 1999'daki deprem Türkiye’de 20 milyar dolarlık zarara yol açarken, Şubat ayındaki Kahramanmaraş merkezli son depremin 100 milyar doların üzerinde zarara sebep olduğu biliniyor.
Marmara bölgesi Türkiye'nin milli gelirinin yüzde 45'ini ve ihracatının yarısını sağlıyor. Bu nedenle, bölgede meydana gelebilecek bir depremin ekonomi üzerindeki etkisi büyük olabilir. Olası bir deprem senaryosunda ticaretin ve ekonominin sekteye uğramaması için de tedbirler alınması gerekiyor’’


-‘’İSTANBUL'UN GÜVENLİĞİ VE GELECEĞİ HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU’’

İstanbul'un geleceğinin deprem gibi acil durumlara karşı ne kadar hazırlıklı olduğuna bağlı olduğunu belirten iş adamı Maks Gerşon, İstanbul'un güvenliği ve geleceği hepimizin ortak sorumluluğu. Bu yerel seçimler, İstanbul'un geleceği açısından büyük öneme sahip ve tüm Türkiye'nin gözü kulağı 31 Mart’ta İstanbul'un gelecekteki yol haritasında olacak. İstanbul, gelecek dönemde hayata geçirilecek mega projelerle daha da büyüyerek, gelişmeye ve şahlanmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu projeler sadece İstanbul'u değil, tüm Türkiye'yi etkileyecektir. Dolayısıyla, bu seçimler sadece İstanbul'a değil, tüm ülkeye umut ve heyecan getirecektir. İstanbul'un seçmeni İstanbul’a yapılan her türlü değişikliği unutmaz, olumlu ya da olumsuz etkilerini hisseder ve tercihini öyle yapar. Bu dinamik şehir asla uyumaz 24 saat yaşayan bir yapıya sahiptir. İstanbul karşı koyulmaz bir çekiciliği ile dünyanın en güzel şehridir ve sadece siyasetçiler değil, aynı zamanda yaşayan vatandaşlar olarak iş dünyası olarak bizim de İstanbul'un geleceği için sorumluluğumuz var. Bu şehir için yapılan her proje ve emek İstanbul'un sadece bugününü değil, geleceğini de şekillendiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı toplantıda ‘Bekle Bizi İstanbul’ şiirinin dizelerini okurken İstanbul’u ne kadar çok istediğini fark ettim. Çok güçlü adaylar arasında geçecek yarış ve ülkemiz, milletimiz için en hayırlı karar olur umarım’’ dedi.