Eğitim Kaynak: Ahmet Münir EREN 13.07.2024 10:01 Güncelleme: 13.07.2024 11:52

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin 2023 –2024 Akademik Yılı önlisans, lisans ve lisansüstü mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı. santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleşen törende Bilgi öğrencileri diploma heyecanı yaşadı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

“Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla 28 yıldır eğitim veren İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2023–2024 Akademik Yılı mezuniyet törenlerini 4-12 Temmuz tarihleri arasında düzenledi. santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törenlerde önlisans, lisans ve lisansüstü eğitimlerini başarı ile tamamlayan 5 bine yakın öğrenciye  diplomaları takdim edildi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcıları Mehmet Can ve Prof. Dr. M. Remzi Sanver’in katılımıyla gerçekleşen mezuniyet törenlerinin açılış konuşmasını İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan yaptı.

Konuşmasında mezunlara seslenen Prof. Dr. M. Ege Yazgan, “Umuyoruz ki Bilgi sizin dünyaya ve yaşadıklarınıza yeni bir bakış açısı ve duruş geliştirmenizi sağladı. Ve bu bakış açısı bundan sonraki yolculuğunuzda her zaman yanınızda kalacak. Bilgi’de kendinizi iş hayatı için öğreneceğiniz bilgilerle sınırlamadan alanınızda sorunları, dar boğazları aşabilecek yaratıcılığa, evrensel düşünme yetisine sahip olmanın önemini sizlere hissettirdiğimizi umuyoruz. Bugün Bilgi’den mezun oluyorsunuz, mezuniyet hem sevinçli hem de hüzünlü bir olay. Hüzünlü çünkü burada yaşadığınız güzel şeyler bitti. Ama merak etmeyin yenileri başlayacak.” dedi. 

Geleceğin her zamankinden daha belirsizliklerle dolu olduğunu belirten Prof. Dr. Yazgan, “Sanayi Devrimi’ne benzer bir sürecin başındayız. Teknolojik gelişmelerle iş yapış biçimlerimiz değişiyor ve hiç görmediğimiz yepyeni işler ortaya çıkıyor. Yaratıcılığınız, özgür düşünme ve çözüm üretme yeteneğiniz, değişime uyum sağlama kabiliyetiniz bu değişikliklerle baş etmek için en büyük yardımcınız olacak. Bilgi tahsilinizde aldığınız formasyonun, edindiğiniz sorgulama yetilerinin, değişik düşünce ve yaşam biçimlerine eşit saygı gösterme alışkanlığınızın içinde yaşadığınız toplumun gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacağını hiç unutmayın. Yolunuzun, bahtınızın ve zihninizin açık olmasını diliyor, mezuniyetinizi kutluyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.” dedi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:  

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün 20 binin üzerinde öğrencisi ve 60 bini aşkın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk, İletişim, İşletme, Mimarlık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Sosyal ve Beşerî Bilimler fakültelerinin yanı sıra meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın önlisans, lisans ve lisansüstü program sunmaktadır. Üniversitenin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir