Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 13:00 Güncelleme: 08.08.2024 13:20

İstanbul 2 No'lu Barosu, Gazze için başlattığı kampanyada 60 bini aşkın imzaya ulaştı

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanlığı, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma karşı sürdürdüğü hukuk mücadelesine son sürat devam ediyor.
İstanbul 2 No'lu Barosu, Gazze için başlattığı kampanyada 60 bini aşkın imzaya ulaştı

İstanbul 2 No’lu Barosu Başkanlığı, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma karşı sürdürdüğü hukuk mücadelesine son sürat devam ediyor. Bu doğrultuda kurduğu dijital platform üzerinden yürüttüğü kampanyada 60 bini aşkın imzaya ulaştığını açıkladı. Kampanya kapsamında hazırlanan dosyalar ise hem Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hem de UNICEF'e teslim edilecek. 

 7 Ekim'de başlayan ve Hamas (İslami Direniş Hareketi) Lideri İsmail Haniye’nin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği savaşta, İsrail'in Gazze’yi işgalinin sonladırılmasına ilişkin yapılan uluslararası çağrılar devam ediyor. İstanbul 2 No’lu Baro Başkanlığı, işgale karşı barış mücadelesinin hukuksal boyuta taşınması amacıyla kurduğu dijital platformdan yürüttüğü kampanyasında 60 bin imzayı aştı. Kampanya kapsamında hazırlanan dosyalar ise hem Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hem de UNICEF'e teslim edilecek.

“Hayatını kaybeden 40 bini aşkın kişinin 21 bini çocuk” 

Konuya dair açıklamada bulunan İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Avukat Yasin Şamlı, “İsrail’in Gazze’deki saldırıları bütün insani değerleri ayaklar altına aldı. 21 bini çocuk olmak üzere, 40 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Biz de bu işgal ve soykırıma karşı hukuki mücadelemizi bütün insanların imzasına açtık. Şu ana kadar 60 binden fazla toplandı. Kampanyamızı imzalayarak adalet çağrımızı destekleyen herkese teşekkür ederiz” dedi.

“Bu saldırıların son bulması için herkesi imza kampanyamıza davet ediyoruz”

İstanbul 2 No'lu Barosu olarak; uluslararası hukuk kurumlarını harekete geçirmek amacıyla 2023’te UCM ve BM'ye başvurduklarını söyleyen Avukat Yasin Şamlı, “Soykırıma ilişkin 8 klasör delil ibraz ettik. Yeni hazırladığımız çocuk soykırımı ve kadın soykırımına ilişkin 2 dosyayı daha kampanya tamamlandığında sunacağız. Daha önce hukukçuların imzasına açtığımız başvurumuza 12 farklı ülkeden 3 bin 61 hukukçu katıldı. Şimdi çocuk ve kadın soykırımı nedeniyle hazırladığımız yeni başvuruyu tüm dünyadaki insanların katılımına açtık. İmza kampanyamıza şu ana kadar 60 binden fazla kişi katıldı. Kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaştırılmasını, insanlık vicdanının bu vahşi soykırıma dur demesi açısından önemli görüyoruz. İnsanlık dışı bu olayların son bulması için herkesi imza kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.