Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.03.2024 09:00 Güncelleme: 27.03.2024 13:11

İsrailli müzakereciler Katar'dan geri çağrıldı

Stockholm, 27 Mart (Hibya) – Hamas'ın müzakerelerle 'ilgilenmediğini' iddia eden İsrail, BM'deki ateşkes oylamasının neden olduğu "zarardan" yakınarak, Katar'daki müzakerecileri geri çağırdı.
İsrailli müzakereciler Katar'dan geri çağrıldı

İsrail, Katar'daki müzakere ekibini geri çekerek, Hamas'la ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması yapılması yönündeki girişimlere derhal son verdi. İsrail'in hamlesi BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes talebiyle yaptığı oylama ve Hamas'ın son önerileri reddetmesi sonrasında geldi.

İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi yaptığı açıklamada, "İsrail'in Hamas'ın hayali taleplerine boyun eğmeyeceğini" söyledi ve Hamasîn tutumunun "müzakereleri sürdürmekle ilgilenmediğinin açık bir kanıtı ve BM Güvenlik Konseyi kararının neden olduğu zararın üzücü bir kanıtı" olduğunu belirtti.

Pazartesi akşamı geç saatlerde Hamas, İsrail'in "kapsamlı ateşkes, Gazze Şeriti'nden çekilme, yerinden edilmiş insanların geri dönüşü ve gerçek bir esir değişimi" şeklindeki temel taleplerine yanıt vermediğini söyleyerek son anlaşma teklifini reddeden bir bildiri yayınlamıştı.