Dünya Kaynak: AA 20.06.2024 17:00

İsrail'in 258 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 37 bin 431'e çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 35 artarak 37 bin 431'e yükseldi.
İsrail'in 258 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 37 bin 431'e çıktı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 258 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 4 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 35 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği, 130 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37 bin 431'e, yaralı sayısının 85 bin 653'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı aktarıldı.

İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 25 kişi hayatını kaybetti

Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçlerinin Refah kentine düzenlediği saldırılar sonucu 6 Filistinli hayatını kaybetti.

Güneydeki Han Yunus'un doğusunda yer alan Gazze-Avrupa Hastanesi sağlık kaynaklarına göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları Refah'ın batısında bölgeye ulaşan yardımların güvence altına alınması için çalışan komite üyeleri ve tüccarların bir arada olduğu alanı vurdu.

Saldırıda 12 Filistinli hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre de İsrail savaş uçaklarının Refah'ın doğusundaki Selahaddin Caddesini hedef aldığı saldırıda çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve yaralandı.

İsrail güçlerinin Refah'ın batısında yer alan Suudiye Mahallesine saldırılarının yoğunlaştığı aktarıldı.

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde Filistinlilere ait evler hedef alındı

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda Filistinli Cadallah ailesinin evi hedef alındı, çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Arama-kurtarma ekipleri, iki gün önce Nusayrat Kampında Rai ailesine ait evin hedef alındığı saldırının enkazından bugün Zakut ailesinden 2 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Deyr Belah'ta Kalkınma Bakanlığı binası İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarıyla (İHA) vuruldu. Saldırıda bir Filistinli öldü ve çok sayıda kişi yaralandı, Nusayrat pazarı çevresinde İHA ile düzenlenen saldırıda da bir çocuk yaralandı.

Bureyc ve Megazi mülteci kampları top saldırılarıyla vuruldu.

Gazze'de Şucaiyye ve Zeytun mahalleleri hedef alındı

Sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre ise Gazze kentinde saldırılar devam ediyor.

Şucaiyye mahallesinde İsrail bombardımanında bir Filistinli yaşamını yitirdi, 5 Filistinli yaralandı.

Gazze'nin doğusundaki Zeytun mahallesine düzenlenen saldırıda Filistinli İslim ailesinden 3 kişi hayatını kaybetti.

Çatışmalar devam ediyor

Filistinli gruplar ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar da devam ediyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri bölgedeki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Refah'ın batısındaki Tel Sultan ekseninde İsrail güçleri havan mermisiyle hedef alındı.

Gazze kentindeki Zeytun mahallesinin doğusunda bulunan Saad Camii çevresindeki bir grup İsrail askeri havan mermisiyle vuruldu.

Gazze'nin güneyindeki Netzarim ekseninde İsrail güçlerine ait ikmal hattının komuta ve kontrol noktaları da havan mermisiyle bombalandı.

Refah Belediye Başkanı: Kentteki tesislerin yüzde 70'i İsrail tarafından yok edildi

AA muhabirine konuşan Sufi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda kentin gördüğü zarar hakkında bilgi verdi.

"7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılar, Refah kenti tesisleri ve altyapısının yüzde 70'inden fazlasının yok olmasına yol açtı." diyen Sufi, İsrail ordusunun, Refah'a yönelik son saldırılarında şehrin batısında bulunan Suudi Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerinin tamamını yok etmeye ve buradaki düzinelerce konutu havaya uçurmaya başladığını söyledi.

Kentte içme suyu konusunda yaşanan kıtlığın, bölge sakinlerini kirli su içmek zorunda bıraktığını, bunun da insanlarının hayatlarını tehdit ettiğini ve hastalıklara kapı açtığını aktaran Sufi, "kuzeyde olduğu gibi Gazze Şeridi'nin güney bölgelerine de kıtlığın ulaşacağı" konusunda uyarıda bulundu.

"İsrail, Gazze'yi yaşanmaz yıkık bir bölgeye dönüştürmeye çalışıyor." diyen Sufi, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin "İsrail saldırıları, geçişlerin kapatılması, ilaç eksikliği ve sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle öldüğünü dile getirdi.

Sufi, Gazze'nin çeşitli kentlerindeki diyaliz merkezlerinin yıkılması nedeniyle böbrek yetmezliği olan 1600 hastanın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.