İş Dünyası Kaynak: Haber Merkezi 06.09.2024 08:17

İspark'tan tartışmalı ihale

Türkiye'nin en büyük otopark işletmecisi İSPARK, işlettiği otoparklara elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu ve işletilmesi için 17 Eylül 2024 tarihinde ihale yapacağını duyurdu.
İspark'tan tartışmalı ihale

Halen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 49 yıllığına verilen Elektrikli Araç Şarj Ağı İşletmeciliği lisansı sahibi 198 şirket bulunurken, İSPARK’ın ihale şartnamesinde aradığı özellikler ile şirketlerin tamamına yakınının ihale dışı bırakıldığı iddia ediliyor.

İSPARK Genel Müdürü Ali Arzuman’ın sektörden gelen “adil, eşit ve doğru” yöntemle ihalenin yapılması taleplerine kapalı olduğunu belirten E-Mobilite Derneği Genel Sekreteri Selçuk Ergin, sürecin yargıya gidebileceğini belirtti.

Türkiye’de elektrikli araçların yaygınlaşması için altyapının geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Ergin, belediyeler ve bağlı otopark işletmelerinin “kasıtlı” , “kurgu” ve “yanlış” ihale yapmalarının “tekelleşme” doğuracağını, bunun hem tüketici hem de kamu aleyhine sonuçlarının olacağının altını çizdi.

Öte yandan, Türkiye’nin ve sektörün önemli kurumlarından Koç Holding’in Watt Mobilite, Kalyon Holding’in Oncharge ve Akcan Holding’in En Yakıt’ın da aralarında yer aldığı şirketlerin ihale şartnamesi açısından ‘yetersiz’ bulunması da dikkat çekti.