Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 11:00 Güncelleme: 31.07.2024 11:49

İspanya Başbakanı eşini soruşturan hakime karşı dava açtı

Madrid, 31 Temmuz (Hibya) - İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, eşini yolsuzluk ve nüfuz ticareti iddialarıyla soruşturan hakim hakkında, yargı görevini kötüye kullanmakla suçlayarak dava açtı.
İspanya Başbakanı eşini soruşturan hakime karşı dava açtı


Dava haberi Salı günü öğleden sonra, Sánchez'in eşi Begoña Gómez'in ticari faaliyetleriyle ilgili bir davada ifade vermemek için yasal hakkını kullanmasından sadece saatler sonra ortaya çıktı.

Gómez, siyasi hedeflerini takip etmek için mahkemeleri kullanma konusunda uzun bir geçmişe sahip olan ve aşırı sağcı bağlantıları olan Manos Limpias (Temiz Eller) adlı baskı grubunun şikayeti üzerine yolsuzluk ve nüfuz ticareti iddiasıyla soruşturuluyor.

Manos Limpias, Gómez 'i başbakanın eşi olarak nüfuzunu kullanarak üniversitede yürüttüğü bir yüksek lisans programına sponsor sağlamakla suçladı.

Madrid'deki savcılar mahkemeden delil yetersizliği nedeniyle davanın düşürülmesini istemiş ve Guardia Civil polis teşkilatının hazırladığı bir raporda Gómez'in suç işlediğine dair herhangi bir bulguya rast lanmamış olsa da soruşturma devam ediyor.

Sánchez, eşi hakkındaki iddiaları temelsiz ve siyasi amaçlı karalamalar olarak nitelendirmesine rağmen, yargıç Juan Carlos Peinado'ya yazılı kanıt sunmayı teklif etmişti.