Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.08.2024 12:01 Güncelleme: 07.08.2024 12:39

İran Trump ve diğerleri için casusluk yapmakla suçlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir Pakistanlı, ''Trump ve diğerleri için casusluk yapmakla suçlanarak'' gözaltına alındı.
İran Trump ve diğerleri için casusluk yapmakla suçlanıyor

Federal polis, bu kişinin İran hükümetiyle birlikte Amerikalı siyasetçilere rüşvet verdiğine dair ellerinde kanıtlar olduğunu söylüyor. Donald Trump'ın da bunlardan biri olduğu söyleniyor.

 İngiliz kamu radyosu BBC'nin haberine göre, polise komploları anlat Asif Merchant adlı kişi, Haziran ayında New York'ta kendisine suikastçı temin etmede yardımcı olabilecek bir adamla iletişim kurmakla suçlanıyor.

habere göre  federal ajanlar sonunda Merchant ile bir araya geldi ve Merchant onlara Ağustos sonu ya da Eylül başında kendilerine teslim edilecek olan ilk kurbanın ismi dışında planın tüm detaylarını anlattı.

Mahkeme belgelerine göre İran'da bir süre kaldıktan sonra Nisan ayında Pakistan'dan ABD'ye gelen ve Temmuz ayında tutuklanan Merchant gözaltında tutuluyor.

Federal Soruşturma Bürosu Direktörü Christopher Wray, planların İran'ın elinden çıkmış olmanın tüm özelliklerini taşıdığını söylüyor.

CBS News, ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, mahkeme belgelerinde ismi yer almamasına rağmen Trump'ın da hedeflerden biri olduğunu belirtti.