Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 22:00 Güncelleme: 31.07.2024 11:17

İran Dini Lideri Hamaney, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile görüştü

Tahran, 30 Temmuz (Hibya) - İran Dini Lideri Ali Hamaney, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
İran Dini Lideri Hamaney, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile görüştü

Görüşmede Hamaney, İran'ın temel politikasının ve önceliğinin, özellikle ortak bir dil, kültür, tarih ve dine sahip olan bölge ülkeleriyle ilişkileri genişletmek olduğunu vurguladı.

İki ülkenin yetkilileri arasındaki ziyaret alışverişini iş birliğini genişletmenin bir temeli olarak değerlendiren Hamaney, "Farsça, İran, Tacikistan ve Afganistan tarafından paylaşılan önemli bir ortak dildir. Bu dili korumak ve tanıtmak ve onu izole etmeyi amaçlayan çabalara karşı koymak için iş birliğimizi artırmalıyız." dedi.

Görüşmenin sonunda Hamaney, İran ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin genişlemesinin karşıtları olduğunu belirterek, bu zorlukların etkili bir şekilde ele alınması için bir strateji geliştirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Tacikstan Cumhurbaşkanı Rahman, Pezeşkiyan ile yaptığı görüşmelere atıfta bulunarak, "Birkaç yıl önce belirttiğiniz gibi, iki ülke birbirine benziyor ve ilişkilerimizi daha da genişletmeyi ve İran'ın bilim, sağlık ve endüstri alanlarındaki deneyimlerinden ve ilerlemelerinden yararlanmayı amaçlıyoruz." dedi.