Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.09.2024 10:00 Güncelleme: 04.09.2024 10:02

İnsan Dünyadır minyatür sergisi kapılarını açtı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Dr. Figen Gürsoy'un Yaşar Kemal'in eserlerinden esinlenerek hazırladığı "İnsan Dünyadır" minyatür sergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.
İnsan Dünyadır minyatür sergisi kapılarını açtı

.Eskişehir'de Dr. Figen Gürsoy’un, Yaşar Kemal’in tüm kitaplarından ilham alarak hazırladığı “İnsan Dünyadır” minyatür sergisi, hem Yaşar Kemal’in 101. doğum yılına hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılına ithaf edilerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'ndaki açılış törenine, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban, Prof. Dr. Kenan Mortan, bürokratlar, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Eskişehir’in kurtuluşu olan 2 Eylül'ün hemen ardından, Yaşar Kemal’in 101. yaşı ve Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlanırken, sergimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf edilmesi de ayrı bir önem taşıyor. Yaşar Kemal gibi bir edebiyat ustasının eserlerini minyatür sanatına dönüştürmek büyük bir anlam taşıyor. Az önce Figen Hocamızla birlikte 'Binbir Çiçekli Bahçe' kitabından bir bölüm okuduk. Sanki Yaşar Kemal, o edebi zenginliğinin bir şekilde resme, minyatüre dökülmesini istiyor ve bu arzusunu adeta vasiyet ediyormuş gibi. Belki de yıllar sonra, Eskişehir ve bu salon, o vasiyeti gerçekleştirmiş olacak.”

Dr. Figen Gürsoy ise Eskişehir’e olan hayranlığını dile getirerek “Eskişehir’de olmak benim için gerçekten çok özel bir heyecan. Eskişehir, birçok özelliğiyle kendimi ait hissettiğim bir yeri temsil ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye ve Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat yöneticilerine, çalışanlarına çok teşekkür ederim. 57 kitap, 57 minyatüre dönüştü. Bu çalışmaları görmek isteyen, 7’den 70’e tüm Eskişehirlileri sergimize bekliyorum" dedi.

Sanatseverler, 22 Eylül’e kadar bu özel sergiyi ziyaret etmeleri için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'na davet edildi.