Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Tarık DURMAZ 26.07.2024 10:01 Güncelleme: 26.07.2024 13:23

İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

DCTTR.HE'nin şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler Borsa'da Satış yöntemi ile bugün toplanacak.
İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, DCTTR.HE'nin şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler Borsa’da Satış yöntemi ile bugün toplanacak.
AKFGY – Ocak – Haziran döneminde toplam kira gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre euro bazında %9 arttığı açıklandı.
ALKLC – Şirketin Türkiye’de bir perakende zinciriyle farklı peynir çeşitleri için 27,8 milyon TL bedelle ek sipariş anlaşması yaptığı açıklandı.
AZTEK – 1,2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
BALAT – Şirketin bünyesinde bulunan bazı makinaların 2 firmaya 2,6 milyon TL bedelle satışına karar verildiği açıklandı.
BRKSN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 75 milyon TL’den 300 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
BORLS – 300 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
CRFSA – 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
CANTE – Şirketin Venezuela faaliyetleri kapsamında Multiservicios Tomlam ve Invenergia ile yapmış olduğu ortaklık ve iş birliklerinin yeniden uygulanan yaptırımların getirdiği riskler sebebiyle sona erdirilmesine ve Denarius Pumping Services LLC ile faaliyetlerine devam etmesine karar verildiği açıklandı.
CEOEM – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 300 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
EGGUB – VBTS kapsamında şirket paylarına 23 Ağustos’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
FENER – Futbolcu En – Nesyri için Sevilla’ya 19,5 milyon euro ödeneceği açıklandı.
FRIGO – Pay geri alım programının başlatılmasına, 14.710.247 adet paya karşılık 150 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.
GARFA – 7,4 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
GSDHO – Şirket bağlı ortaklığı GSD Shipping bünyesinde yer alan Malta' da yerleşik Neco Maritime tarafından bir adet kuru yük gemisi alımına karar verildiği açıklandı.
GSDDE – Şirket bağlı ortaklığı GSD Shipping bünyesinde yer alan Malta' da yerleşik Hako Maritime tarafından bir adet kuru yük gemisi alımına karar verildiği açıklandı.
GSRAY – Futbolcu Tete’nin transferi kapsamında Panathinaikos ile 4,75 milyon euroya anlaşıldığı belirtildi.
GSRAY – Futbolcu Elias Jelert ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı, futbolcu için 9 milyon euro bonservis, futbolcuya ise 5 yılda 5,6 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.
HKTM – Şirket bağlı ortaklığı Makers Makine’nın 2024 yılında aldığı siparişlerin 5,8 milyon euroya ulaştığı açıklandı.
INFO – Beş irtibat bürosunun şubeye dönüşmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından olumlu karşılandı.
IDGYO – Şirket ve İdealist İnşaat ile EKGYO arasında imzalanan İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi yöntemiyle geliştirilen İdealist Cadde ve İdealist Koru Projesinde bağımsız bölüm paylaşımının yapıldığı, B – 23 no’lu bağımsız bölümün şirket portföyüne alınması için gerekli işlemlerin başlatıldığı ve tapu işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.
KOTON – Şirket ile Apparel Group ile arasında GCC ülkelerinde ortaklığa yönelik bir ön sözleşme imzalandığı açıklandı.
KAYSE – Şirketin Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) OSB ihalesine katılım sağladığı ve ihalenin 39,6 milyon TL bedelle şirketin uhdesinde kaldığı açıklandı.
KLKIM – Şirketin bağlı ortaklığı Kalekim Lyksor Kimya Sanayi tarafından İstanbul OSB’de şube açılmasına karar verildiği açıklandı.
KZBGY – Marmaris Belediyesi tarafından Kızılbük GYO'ya 59,7 milyon TL’lik para cezasının kararı tebliğ edildiği açıklandı.
LIDFA – 364 gün vadeli 65 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
MPARK – Şirketin iştiraki Samsun Medikal Grup altında faaliyet göstermek üzere Kosova’da Medical Park Hospital'in hastane binası kabul sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
MIATK – Şirketin içerisinde bulunduğu iş ortaklığının NCIA tarafından toplam proje tutarı 36 milyon euro olan SSSB projesine ait sözleşme imza törenine davet edilmesinin ardından sözleşme imza töreninin gerçekleştirildiği, proje toplam tutarının 36,0 milyon euro olduğu açıklandı.
MIPAZ – Esas sözleşme değişikliğine ilişkin ayrılma hakkı doğması kapsamında, Genel Kurul’da bu maddeye olumsuz oyunu tutanağa kayıt ettiren pay sahibi olmaması nedeniyle ayrılma hakkı sürecinin iptal edildiği açıklandı.
OZGYO – İngiltere’de kurulan REIT Property unvanlu şirketin sermayesini temsil eden payların %100'ünün 100 sterlin karşılığında satın alınması sürecinin tamamlandığı açıklandı.
OZRDN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da onaylandı.
PEHOL – Sümerpark AVM'nin, 388 m² büyüklüğündeki mağazası için Deha Mağazacılık ile 10 yıllık kira sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
RTALB – Malatya fabrikasına Çatı GES yatırımı yapılmasına karar verilirken, bu yatırım için Onsolar Enerji ile 198.000 dolarlık sözleşme imzalandığı açıklandı.
RALYH – Şirketin bağlı ortaklığı Ral Yapı Mühendislik’in yüzde 51 ortağı olduğu MÇ Müteaahitlik’den oluşan iş ortaklığının TOKİ tarafından düzenlenen Gaziantep, Güneykent 2. Bölge 2. Etap 1038 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’nde birinci oturum için 3,4 milyar TL ile dokuzuncu, ikinci oturum sürecinde 2,2 milyar TL teklifle ikinci en düşük sırada yer aldığı açıklandı.
SMRTG – Şirketin yüzde 31, Smart Holding’in Bulgaristan’da kurulu Smart Energy Group şirketinin yüzde 20 ve Erseka Solar Park 3 sh.p.k. şirketinin yüzde 49 ortağı olduğu konsorsiyuma Arnavutluk Altyapı ve Enerji Bakanlığı tarafından düzenlenen Fotovoltaik GES CfD ihalesi kapsamındaki 2 projeye ilişkin sözleşmelerin imzalanması için resmi davetlerin iletildiği açıklandı.
SNICA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 10 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
TETMT – Şirketin MYK2 Enerji Elektrik ile devralmak suretiyle birleşmesi kapsamında Esas sözleşme değişikliği nedeniyle oluşan ayrılma hakkı kullanım fiyatının 3.242,22 TL olduğu açıklandı.
TTRAK – Rekabet Kurulu tarafından açılan soruşturmada şirkete herhangi bir yaptırım uygulanmamasına karar verildiği açıklandı.
THYAO – THY Gayrimenkul unvanlı şirketin kuruluş işlemlerinin tescil edildiği açıklandı.
TCELL – Şirketin Ukraynadaki bağlı ortaklıklarının NJJ Capital'e devredilmesine ilişkin süreçte Ukrayna rekabet kurulu onayı yayımlandığı açıklandı.
TMSN – Rekabet Kurulu tarafından açılan soruşturmada şirkete herhangi bir yaptırım uygulanmamasına karar verildiği açıklandı.
TRILC – Şirketin kamu dışı satışları kapsamında Nisan – Haziran döneminde 43 kurum ile yapılan sözleşmeler ile Turkfleks markalı serum ve Diadol markalı diyaliz solüsyonu ürünleri için 96,0 milyon TL değerinde satış anlaşması gerçekleştiği açıklandı.
TUPRS – Şirketin Umman açıklarında İran makamlarınca alıkonulan gemideki ham petrolün tamamının geri alındığını açıkladığı medyada yer aldı.
VBTYZ – Şirketin yurt içi bir banka ile 8,4 milyon dolarlık hizmet sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
VAKBN – 91 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
VAKBN – 91 gün vadeli 35,8 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
YKBNK – Bir pay sahibi tarafından 29 Mart tarihindeki genel kurul toplantısında alınan bazı kararların iptali talebiyle dava açıldığı açıklandı.
YKBNK – Yurt dışında 95 gün vadeli 20 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
YONGA – Denizli şubesinin tescil edildiği açıklandı.