Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 09:00 Güncelleme: 13.08.2024 09:03

İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'ın raporuna göre, TCKRC – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler İnfo Yatırım liderliğinde 14 – 15 Ağustos'ta toplanacak.
İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'ın raporuna göre, TCKRC – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler İnfo Yatırım liderliğinde 14 – 15 Ağustos’ta toplanacak. Raporda şu ifadeler yer aldı:

''AKYHO – VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Eylül’e kadar brüt takas tedbiri getirilirken, kredili işlem yasağı da 11 Eylül’e kadar uzatıldı.

''ANSGR – Ocak – Temmuz döneminde prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70,8 artışla 36,6 milyar TL’ye yükseldi.

''ARDYZ – Şirketin Türkiye'nin ilk 500 Bilişim Şirketi değerlendirmesinde Türkiye Merkezli Üretici CRM Yazılımı ve Türkiye Merkezli Üretici Veri Ambarı ile İş Zekası Yazılımı kategorilerinde 1.’lik ödüllerini kazandığı açıklandı.

''BAHKM – Şirket payları 13 Ağustos'ta borsada işlem görmeye başlayacak.

''BIOEN – Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Biotrend Enerji Uluslararası Yatırım’ın sermayesinin 200.000 TL artırılarak 250.000 TL'ye çıkarılmasına, sermaye artışı tutarının nakden ödenmesine karar verildiği açıklandı.

''CEOEM – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 300 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

''DITAS & ERSU – VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Eylül’e kadar kredili işlem yasağı getirildi.

''EFORC – Şirketin bağlı ortaklığı Efor Gübre Madencilik’in paylarının tamamına sahip olacağı Efor Madencilik Sanayi unvanlı şirket kurulmasına karar verildiği açıklandı.

''EKGYO – Şirketin projelerinden İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin Kısmi Kesin Kabul Tutanağının onaylandığı açıklandı.

''EKGYO – Hatay Antakya 14. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesinin 1,15 milyar TL bedelle yüklenici ile imzalandığı açıklandı.

''GLCVY – Şirketin YKBNK’nın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 8 portföyden toplamda 917,8 milyon TL anapara büyüklüğündeki 4 bireysel portföyün ihalesini kazandığı açıklandı.

''GLCVY – Şirketin TEB’in gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 2 portföyden 225,3 milyon TL anapara büyüklüğündeki 1 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandığı açıklandı.

''ICUGS – VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Eylül’e kadar emir paketi tedbiri getirilirken, kredili işlem yasağı ve brüt takas da 11 Eylül’e kadar uzatıldı.

''IHLAS – Şirketin bağlı ortaklığı İhlas GSYO’da pay sahibi olan IHYAY ve Ahmet Mücahid Ören'in sahip olduğu B Grubu payların devrine ilişkin pay devir işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

''ISCTR – Yurt dışında 367 gün vadeli 20 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

''KAPLM – İzmir’deki taşınmazın Anadolubank lehine daha önceden dürdüncü dereceden kurulan 271 milyon TL ipotek bedeline 595,5 milyon TL ek ipotek tesis edilerek edildiği açıklandı.

''MEKAG – Şirketin Meka markasıyla Marka Destek Programı kapsamına alınmasının uygun olduğuna dair resmi yazı iletildiği açıklandı.

''MIATK – Şirketin Bilişim 500 Araştırması'nda Türkiye Merkezli Üretici - Donanım - Bilgi Güvenliği Donanımı ve Sektörel Yazılım – Lojistik alanlarında 1. olduğu açıklandı.

''MRGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 5 milyar TL’ye yükseltilmesinin tescil edildiği açıklandı.

''QNBFB – Yurt dışında 273 gün vadeli 31,7 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

''QUAGR – Şirket tarafından daha önce duyurulan İstanbul’da şube açılışının tescil işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

''PENGD – Şirket tarafından GES projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Yatırım Teşvik Belgesi başvurusunda bulunulduğu açıklandı.

''RALYH – Şirketin bağlı ortaklığı Ral Yapı Mühendislik’in yüzde 51 ortağı olduğu MÇ Müteaahhitlik ile 3. taraf olan Mustafa Ekşi İnşaat’tan oluşan iş ortaklığının TOKİ tarafından düzenlenen Diyarbakır 976 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi kapsamında ilk oturumda 3,2 milyar TL ile altıncı en düşük, ikinci oturumda ise 2,4 milyar TL ile 3. en düşük teklifi verdiği açıklandı.

''RYGYO – Şirket tarafından Manisa Turgutlu’da Şatel Örme Kumaş Boya Baskı Konfeksiyon’a ait toplam 71.565 m² arsaların 395 milyon TL bedelle, tamamı şirket özkaynaklarından karşılanmak suretiyle satın alındığı açıklandı.

''SANFM – Yeni fabrika yatırımı kapsamında tahsise ilişkin 18.143 m2 alanın parselasyonunun yapıldığı, 23.700 m² arsa üzerine 2 katlı betonarme idari bina ve taşıyıcı sistem çelik fabrika yapılması, ÇED raporu alınması, harita işleri ve zemin etüdü çalışmalarının yapılması için Gün İnşaat ile sözleşme yapıldığı açıklandı.

''SKYLP – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 60 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesinin tescil edildiği açıklandı.

''THYAO – Temmuz ayında 2023 yılının aynı dönemine göre iç hat yolcu sayısı yüzde 4,2 azalışla 3,1 milyona gerilerken yolcu doluluk oranı 0,9 puan azalışla yüzde 93,3’e geriledi. Dış hat yolcu sayısı yüzde 1,7 azalışla 5,2 milyona gerilerken, yolcu doluluk oranı 0,4 puan azalışla yüzde 84,3’e geriledi. Toplam yolcu sayısı ise yüzde 2,6 azalışla 8,3 milyona gerilerken, yolcu doluluk oranı 0,5 puan azalışla yüzde 85,2’ye geriledi.

''THYAO – Ocak – Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre iç hat yolcu sayısı yüzde 3,4 artışla 18,0 milyona, yolcu doluluk oranı 2,8 puan artışla yüzde 86,0’ya yükseldi. Dış hat yolcu sayısı yüzde 3,6 artışla 30,9 milyona yükselirken, yolcu doluluk oranı 1,2 puan azalışla %81,0’e geriledi. Toplam yolcu sayısı ise yüzde 3,5 artışla 48,9 milyona yükselirken, yolcu doluluk oranı da 0,8 puan azalışla 81,5’e geriledi.

''TSPOR – İstanbul Kartal’da Trabzonspor Kulübü’ne ait 12.452 m2 ve 707 m2 taşınmazlar üzerindeki 30 yıllık Daimi ve Müstakil Üst Hakkı’nın 3,99 milyar TL bedelle devralınmasına karar verildiği açıklandı.

''TSPOR – Sermaye artırımından elde edilen fonun 1,0 milyar TL’sinin finansal borç ödemelerinde, 455,3 milyon TL’sinin kulüp, futbolcu ve teknik kadro ücret ödemelerinde, 35,2 milyon TL’sinin vergi ve SGK ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

''VESTL – Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Vestel Mobilite ile Çinli Midea Grubu'na bağlı Hiconics Eco-energy Technology firması arasında bağlayıcı olmayan bir Mutabakat Zaptı imzalandığı açıklandı.

''ZOREN – Şirketin İsrail'deki iştirak paylarının ve Dorad Doğal Gaz santralinin portföyden çıkartılması üzerine çalışmaların sürdüğü açıklandı.''