İş Dünyası Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.09.2024 09:00 Güncelleme: 05.09.2024 09:15

İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, AKBNK, yurt dışında 5 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı için senelik izin yenileme başvurusunun SPK'ya yapıldığı açıklandı.
İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım’ın araştırmasına göre, A1CAP – Aydın Nazilli irtibat bürosu açılışı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

AKBNK – Yurt dışında 5 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı için senelik izin yenileme başvurusunun SPK’ya yapıldığı açıklandı.

AKBNK – 40 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı için senelik izin yenileme başvurusunun SPK’ya yapıldığı açıklandı.

ATEKS – Dört yatırımcı tarafından Şirketin Yönetim Kurulu Kararının iptali ve şirkete denetim kayyımı atanması talepli açılan davanın reddedildiği, davacı tarafından istinaf yoluna gittiği açıklandı.

ASGYO – Şirket mülkiyetinde yer alan Gaziantep’teki 47.754 m2 büyüklüğündeki arsa kapsamında şirket ile Asce Konut arasında Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

AVOD – Şirket ile JCR Avrasya arasında bir yıl süreli Kredi Derecelendirme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

CEMZY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar tahsisat tutarının yaklaşık 1,81 katı talep geldiği açıklandı.

DOHOL – Dergi Pazarlama Planlama sermayesinde şirketin sahip olduğu %56 payın ve Burda GmbH'ın sahip olduğu %44 payın DOBUR’a satılması işleminin tamamlandığı açıklandı.

EBEBK – Ağustos ayında ebebek mağazalarını ziyaret eden ziyaretçi sayısının %4 artışla 4,1 milyona, Ocak – Ağustos döneminde ebebek mağazalarını ziyaret eden ziyaretçi sayısının %7 artışla 31,1 milyona yükselirken, Ağustos ayında ebebek internet sitesi ziyaretçi sayısı %2, Ocak – Ağustos döneminde ebebek internet sitesi ziyaretçi sayısı %1,5 azaldı.

EUPWR – Şirketin Europower Enerji ve Otomasyon ve GESAN İş Ortaklığı ile TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen ihaleyi 393,4 milyon TL bedelle kazandığı açıklandı.

EKGYO – Muğla Milas Meşelik Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Projesi ihalesinin 1. oturumunun gerçekleştiği açıklandı.

GSRAY – Futbolcu Victor Osimhen’in Napoli’den kiralandığı, futbolcuya 6 milyon euro ücret ödeneceği açıklandı.

GSRAY – Futbolcusu Sergio Oliveria’nın sözleşmesinin karşılıklı feshedildiği açıklandı.

GRTRK – Şirket unvanının Grainturk Holding olarak değiştirildiği açıklandı.

GRTRK – Şirket payları 1 Ekim’den itibaren Borsa’da GRTHO koduyla işlem görmeye başlayacak.

INFO – 364 gün vadeli 150 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında talepler bugün toplanacak.

ISCTR – 71 gün vadeli 1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

ISCTR – Yurt dışında 50 milyon dolara kadar borçlanma aracı ihraç edildi.

KONTR – Şirket ile yurt dışında bir müşterisi arasında iki adet trafo merkezinin mühendislik, enerji dağıtım sisteminin koruma, kontrol ve otomasyon kapsamları için 15,6 milyon euroluk iş sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

MGROS – Ağustos ayında 17 adet Migros, 10 adet Migros Jet, 3 adet Macrocenter ve 5 adet Mion olmak üzere 35 mağaza, 2 adet de dağıtım merkezi açıldığı belirtildi.

MPARK – 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

MANAS – Fırat Life Yatırım tarafından 1.919.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

MEDTR – Şirketin iştiraki S&Mohr İplik Fabrikaları’nın sermayesinin 30,5 milyon TL’den 42,1 milyon TL’ye yükseltildiği, şirketin sermaye artırımına katıldığı açıklandı.

OZATD – Şirket payları 5 Eylül'de Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

QNBFL – 182 gün vadeli 79 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

PLTUR – Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapılan ihalenin 58,8 milyon TL’ye kazanılması sonrasında sözleşme imzalandığı açıklandı.

RYGYO – Manisa’daki 71.565 m2 üstüne inşaa edilecek deponun 10 yıl kiraya verildiği, yıllık kira bedelinin 153,5 milyon TL olarak belirlendiği açıklandı.

SMRTG – Şirket bağlı ortaklığı Smart Güneş Enerji Ekipmanları’nın toplamda 7,7 milyon dolarlık Güneş Paneli Satış Sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

SNICA – Şirketin 25 milyon TL tutarında radyatör ürünleri satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

SKTAS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 350 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

UNLU – 2024 yılında 2 milyar TL genişletilmiş hasılat, 800 milyon TL esas faaliyet karı beklendiği açıklandı.

YKBNK – Yurt dışında 1.856 gün vadeli 7 milyar TL tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

ZOREN – Şirket ile yurt dışı yatırım bankaları arasında 1,1 milyar dolara kadar yurt dışı kaynaklı sürdürülebilir finansman sağlamak amacıyla görüşmelere başlandığı, Zorlu Yenilenebilir halka arzının yurt dışı kaynaklı sürdürülebilir finansmanın elde edilmesinden sonraki bir tarihe ertelenmesine karar verildiği açıklandı.

ZOREN – Yurt dışında 1,1 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.