Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 31.07.2024 10:00 Güncelleme: 31.07.2024 12:09

İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İstanbul, 31 Temmuz (Hibya) - İnfo Yatırım'ın verilerine göre, A1CAP- 92 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, ARCLK – Şirketin 2024 yılı revize beklentileri aşağıdaki şekilde açıklandı.

A1CAP – 92 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

AKSA – Şirketin Akkim Kimya’dan toplam 578,2 milyon TL iki taşınmaz satın alacağı açıklandı.

BVSAN – JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunun AA – (tr), Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunun J1+ (tr), not görünümlerinin ise Stabil olarak belirlendiği açıklandı.

CCOLA – 272 gün vadeli 1,1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

CONSE – Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Mavibayrak Üretim’in sermayesinin 43 milyon TL’den 88 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

CWENE – Şirket ile yurt içinde bir müşterisi arasında 20,8 milyon dolarlık GES kurulumu için sözleşme imzalandığı açıklandı.

CVKMD – Şirketin 1,4 milyon euroluk Sarıalan'da kurulacak tesisin Otomasyon ve Saha Elektrik Kurulum İşleri İçin Malzemeli İşçilik Anlaşması imzaladığı açıklandı.

DERHL & FONET & PEHOL – VBTS kapsamında şirket paylarına 29 Ağustos’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

DURDO – JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunun A – (Tr), Kısa Vadeli Ulusal Kredi Rating Notununun J2 (Tr)i not görünümlerinin ise Stabil olarak belirlendiği açıklandı.

DCTTR – Şirket payları 31 Temmuz'da Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

EFORC – Şirketin İSO500 araştırmasında üretimden satışlar kriteri baz alındığında en büyük ikinci 500 sanayi şirketin içinde 215. sırada yer aldığı açıklandı.

ENJSA – 724 gün vadeli 1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

ENSRI – Şemsi Çilingiroğlu tarafından 695.967 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

ETILR – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

GSRAY – Futbolcu Emin Bayram’ın 4 milyon euroya Westerlo’ye satıldığı açıklandı.

GLYHO – 178 gün vadeli 280 milyon TL tutarında bono ihraç edildi. GSDHO – GSD Shipping bünyesinde yer alan Neco Maritime ile Itochu Corporation şirketinin bağlı ortaklığı Laurel World Maritime arasında 2028 yılında teslim edilmek üzere bir adet kuru yük gemisi alım sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

HATSN – Şirketin iki adet yatırım teşvik belgesinin (973,5 Milyon TL ve 956,4 Milyon TL) onaylandığı açıklandı.

HATEK – JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu’nun teyit edildiği, Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Derecelendirme Notun ise Stabil olarak belirlendiği açıklandı.

KONKA – Şirketin İSO ikinci 500 listesinde 202. Sırada yer aldığı açıklandı.

KRPLS – Şirketin RecyClass Traceability sertifikasını almaya hak kazandığı açıklandı.

ISCTR – Yurt dışında 367 gün vadeli 28,1 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

KIMMR – Şirketin 1 Ağustos itibariyle üç mağaza açacağı açıklandı. MSGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru Bakanlık tarafından da onaylandı.

ORMA – Şirketin 53.000 ton/yıl kapasiteli Formaldehit Üretim Tesisi Yatırımı‘nın inşaat, imalat ve montaj işlemlerinin tamamlandığı ve Ağustos’ta üretime geçileceği açıklandı.

OZYSR – Şirketin İSO ikinci 500 listesinde üretimden satışlar bazında 244., net satışlar bazında 212., ihracat bazında 117. sırada yer aldığı açıklandı.

PNLSN – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Panelsan KZ’nin Kazakistan’daki YDA – Panelsan LLP şirketine %49 oranında ortak olmasına ilişkin görüşmelerin başlatılmasına karar verildiği açıklandı.

PASEU – Şirketin Mersin şubesinin tescil edildiği açıklandı.

PASEU – Pasifik ISR Demiryolu unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.

TERA – Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Vesta Menkul Değerler’in Kısmi Yetkili Aracı Kurum Yetki Belgesi’nin iptal edildiği açıklandı.

SNICA – Şirketin Tarımsal Sulama Tesisi yatırımı kapsamında Basınç Ayarlı Damlama Sulama Sistemleri hatlarındaki testlerin tamamlandığı ve üretime başlandığı açıklandı.

SMTRG – 750 milyon TL’ye kadar kira sertifikası ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

ZOREN – JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun A- (tr), Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Paranın BB ve not görünümlerinin Stabil olarak belirlendiği açıklandı.