Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 30.07.2024 11:00 Güncelleme: 30.07.2024 13:21

İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, A1CAP – 92 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'ın değerlendirmelerine göre, AKBNK Bankanın 2024 yılı revize beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

A1CAP – 92 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

ATSYH – Şirket tarafından  Deeptech Universe Savunma’nın paylarının tamamının 150 milyon TL’ye alınması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

BRISA – Aksaray Üniversitesi Teknopark Şubesi’nin tescil edildiği açıklandı.

DENGE – ACK Global tarafından 600.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

DCTTR – Şirket payları 31 Temmuz'da Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

EUPWR – Şirketin TEİAŞ tarafından açılan ihalede birinci olması sonrasında TEİAŞ tarafından şirkete sözleşme davetinde bulunulduğu açıklandı.

GMTAS – Şirketin de içinde bulunduğu iş ortaklığı tarafından gerçekleşecek olan proje kapsamında 2. etap projesinin ruhsatlandırma işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

GSRAY – Futbolcusu Kazımcan Karataş'ın 2024 – 2025 sezonu için geçici transferi konusunda Orenburg ile anlaşmaya varıldığı açıklandı.

GLYHO – Şirket bağlı ortaklığı GPH’nin Haziran’da limanlarına gelen gemi sayısının Haziran 2023’ün %32, yolcu hareketlerinin ise %33 üstünde olduğu açıklandı.

HTTBT – TezJet’in şirketin sistemlerini kullanmaya başladığı açıklandı. 

KCHOL – Şirketin %77 oranında bağlı ortaklığı AYGAZ’în %20 pay sahibi olduğu EYAŞ tarafından 4,4 milyar TL tutarında temettü dağıtılmasına karar verildiği açıklandı.

KLSER – Erkut Özer Çanakkaleli tarafından 38.178 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

MAKIM – Şirketin 2020 yılında aldığı 246,9 milyon TL’lik yatırım teşvik belgesinin 358,5 milyon TL’ye revize edildiği açıklandı.

MIATK – Şirket ile IIS Holding arasında Körfez Ülkelerinde kamu ve özel sektör projelerinde iş birliği yapmak için iş birliği ve gizlilik sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

OYAKC – TCC Oyak Amsterdam Holdings tarafından OYAKC paylarında 73,18 TL’den yapılan pay alım teklifinin sona erdiği, 4 yatırımcıdan 52.813.386 adet pay alındığı açıklandı.

QUAGR – İstanbul’da Skyland şubesi açılmasına karar verildiği açıklandı.

SAHOL – Akhisar RES'in toplam kurulu gücünün 7 MW artırılarak 62 MW'a çıkarıldığı açıklandı.

SRVGY – VBTS kapsamında şirket paylarına 29 Ağustos’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

TERA – 2,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

TCELL – Şirketin %51 pay sahibi olduğu Dijital Eğitim’in paylarının %49’unun Şahinkaya Özel Eğitim‘den 45,6 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.

TMSN – Şirketin Konyaspor ile 60 milyon TL bedelle sponsorluk sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

SMRTG – Şirketin Aliağa Güneş Paneli ve Hücre Üretim Tesisi'nde ticari olarak yerli güneş hücresi üretimine başladığı açıklandı.

YEOTK – Şirketin %100 ortaklığı olan Reap Batarya ile Great Power grubu arasında ortaklık sözleşmesi imzalandığı, ortaklık kapsamında %51 Reap’in ve %49 Great Power‘in ortak olacağı yeni bir şirket kurulacağı açıklandı. 

YIGIT – JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunun AA – (tr), Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunun J1+ (tr), not görünümlerinin ise Stabil olarak belirlendiği açıklandı