Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.09.2024 09:00 Güncelleme: 04.09.2024 09:01

İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'ın analizine göre otomotiv sektöründe toplam otomobil ve hafif araç satışları ise yüzde 0,2 artarak 762.152 adet oldu.
İnfo Yatırım'dan şirket haberleri

İnfo Yatırım'dan şirket haberleri şöyle:

"Otomotiv Sektörü: Ağustos ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %0,23 artarak 69.288 adete, hafif ticari araç satışları %2,6 artarak 20.846 adete, toplam otomobil ve hafif araç satışları ise %0,8 artarak 90.134 adete yükseldi. Ocak – Ağustos döneminde otomobil satışları %3,0 artarak 605.639 adete yükselirken, hafif ticari araç satışları %9,5 azalarak 156.513 adete geriledi. Toplam otomobil ve hafif araç satışları ise %0,2 artarak 762.152 adet oldu.

ANGEN – Şirketin muhtelif PCR kitlerinin alımı ile ilgili 26,4 milyon TL tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.

ALKLC – Şirketin kendi markası ile Japonya’ya ihracat yapacağı açıklandı.

ASTOR – Şirketin İletken Üretim Tesisi projelendirme çalışmalarına başladığı ve ilk kısım makine ve sistem alım anlaşması için MAG machines ile 31,4 milyon euro tutarında anlaşma imzaladığı açıklandı.

AYES – Osman Tümer tarafından 79.388 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

BRKVY – Şirketin ISCTR’nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan toplam 202,6 milyon TL anaparaya sahip portföyün ihalesini kazandığı açıklandı.

ETILR – Şirketin Aydın’da kuru gıda üretim tesisi kiralamasına ve Söke şubesi açmasına karar verildiği açıklandı.

GARAN – 62 gün vadeli 49,7 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

GSRAY – Futbolcusu Kerem Aktürkoğlu’nun 12 milyon eurpyo Benfica’ya satıldığı açıklandı.

GLCVY – Şirketin ISCTR’ye gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan portföyden toplamda 251,6 milyon TL büyüklüğündeki portföyün ihalesini kazandığı açıklandı.

GLCVY – Şirketin GARAN’ın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan toplam 789,3 milyon TL anaparaya sahip portföyün ihalesini kazandığı açıklandı.

HUBVC – Şirket kayıtlı sermaye tavanın 300 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı. HLGYO – 8 milyar TL’ye kadar kira sertifikası ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

IZFAS – Şirketin Yangzhou Jeyo İmport’tan 50.000 dolar tutarında makina alındığı açıklandı. 

KAYSE – Şirketin Yozgat ve Ovakent’te yapılan GES tesislerinde, Çamlıbel Elektrik tarafından geçici kabuller yapılarak elektrik üretimine başlandığı açıklandı.

MEKAG – Şirketin %100 pay sahibi olduğu Meka İthalat’ın yurt dışı yerleşik bir şirketten 1,5 milyon euro beton santralleri ve kırma eleme ekipmanları siparişi aldığı açıklandı.

OZATD – Şirket payları 5 Eylül'de Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

PEHOL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 700 milyon TL’den 4,9 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

PEKGY – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1,8 milyar TL’den 15 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

PLTUR – Şirketin Bahçelievler Belediyesi tarafından yapılan ihale kapsamında ihaleyi 388,7 milyon TL bedelle kazandığı açıklandı.

PETUN – 177 gün vadeli 185 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

RYGYO – Şirketin 100.000 euro sermayeli Almanya’da Germany GmbH unvanlı şirket kuracağı açıklandı. RTALB & SAMAT –VBTS kapsamında şirket paylarına 3 Ekim’e kadar brüt takas tedbiri getirilirken, kredili işlem yasağı da 3 Ekim’e kadar uzatıldı.

TSPOR – Futbolcusu Mahmoud Trezeguet’in Al Rayyan’a kiralandığı açıklandı.

TMPOL – Şirketin arazi tipi GES yatırımı ile ilgili kesin kabul işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

VAKBN – MTN programının yurtdışı için sözleşmese boyutunun 7 milyar dolardan 10 milyar dolara yükseltildiği açıklandı.

YKBNK – Bankaca dolar cinsinden tahvil ihraç edilmesi için HSBC, ING, J.P. Morgan, Mashreqbank, ve Societe Generale'den oluşan bankalar grubunun yetkilendirildiği açıklandı."