Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.08.2024 12:00 Güncelleme: 02.08.2024 14:03

İnfo Yatırım: Yeni günde gözler ABD'de olacak

İstanbul, 2 Ağustos (Hibya) - İnfo Yatırım, haftanın son işlem gününe başlarken yeni günde gözlerin ABD'de olacağını aktardı.
İnfo Yatırım: Yeni günde gözler ABD'de olacak

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, TSİ 15:30’da ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi ile birlikte ülkede işgücü piyasasındaki son durum hakkında bilgiler edinileceği aktarılırken şu ifadelere yer verildi:

''Bilindiği gibi hafta ortasında FED faiz kararını açıklamış ve beklentilere paralel olarak faiz oranında bir değişikliğe gitmemişti. Fakat Eylül’de faiz indirim adımının atılabileceğine dair açıklamalar dikkat çekmişti. Ek olarak FED Başkanı Powell, ABD’den gelecek olan ekonomik verilerin ve işgücü piyasasının yakından izleneceğini belirtmişti. Bu sebeple bugün gelecek veri oldukça önemli ve veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Diğer yandan Hamas liderinin İran’da bir suikast sonucu öldürülmesi ile jeopolitik risklerde artmıştı. Bu sebeple bu konu da yakından takip ediliyor. Artan jeopolitik riskler ise güvenli liman taleplerinin artmasına neden olabiliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2475 ve 2485 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2430 – 2399 - 2356 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.''