Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Tarık DURMAZ 30.07.2024 11:00 Güncelleme: 30.07.2024 13:23

İnfo Yatırım: Türkiye'nin altın rezervleri Haziran ayında 776.09 tona geriledi

İnfo Yatırım'ın açıklamasına göre Türkiye'nin altın rezervleri 2024 yılının Haziran ayında 17 ton azalarak 776.09 tona geriledi.
İnfo Yatırım: Türkiye'nin altın rezervleri Haziran ayında 776.09 tona geriledi

 İnfo Yatırım'ın değerlendirmelerine göre Hamas, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun müzakerelerde yeni şartlar öne sürerek anlaşmayı engellediğini açıkladı ve ABD Başkan Yardımcısı ve ABD Başkan adayı Harris'in danışmanları, kripto para sektörüyle ilişkileri düzeltmek için önemli bir adım atarak, Demokrat Parti ile kripto endüstrisi arasındaki gergin bağları yeniden kurmak için en büyük kripto şirketleriyle temas kurdu. 

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, Dünya’da yer alan habere göre, İngiltere'nin yeni hükümeti, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması müzakerelerine sonbahar aylarında başlayacağını açıklarken, Hindistan ve Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki ülkelerle STA görüşmelerine de kaldığı yerden devam edecek. ECB Başkanı Lagarde, Olimpiyat Oyunlarının faaliyet, tüketim ve güveni arttıracağı için Avrupa ekonomisinin geneli için faydalı olabileceğini söyledi. Apple, Siri'yi geliştirecek, otomatik olarak e-posta ve resim oluşturacak ve bildirimleri sıralayacak yapay zeka özellikleri paketi olan Apple Intelligence'ın ilk sürümünü yayınladı Japonya'da işsizlik oranı Haziran ayında yüzde 2,5 olarak açıklandı. Beklenti yüzde 2,6 olması yönündeydi.

Yurt içinde bugün Ekonomik Güven Endeksi'nin açıklanacağı belirtilen değerlendirmede "Almanya ve Euro Bölgesi’nde bugün öncü GSYH verileri açıklanacak. Almanya’da bugün öncü TÜFE verileri açıklanacak. İhracatta yeşil dönüşüme yönelik yeni destek paketinin bugün açıklanması bekleniyor. Fed faiz kararı 31 Temmuz’da açıklanacak. Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz" denildi.