Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 12:00 Güncelleme: 13.08.2024 13:16

İnfo Yatırım: Piyasalar, ZEW ekonomik hissiyatı ekonomik verisini takip edecek

İnfo Yatırım'ın değerlendirmelerine göre piyasalar ilk olarak Euro bölgesinden gelecek olan ZEW ekonomik hissiyatı ekonomik verisini takip edecek.
İnfo Yatırım: Piyasalar, ZEW ekonomik hissiyatı ekonomik verisini takip edecek

İnfo Yatırım, ZEW ekonomik hissiyatı ekonomik verisi ile yatırımcıların ekonomiye dair bakış açışlarının görüleceğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"EURUSD

Haftanın ikinci işlem gününde piyasalar ilk olarak Euro bölgesinden gelecek olan ZEW ekonomik hissiyatı ekonomik verisini takip edecek. Veri ile birlikte yatırımcıların ekonomiye dair bakış açışları görülecek. Ardından gözler ABD’ye çevrilecek. 15:30’da ABD’den gelecek olan ÜFE verisi ile küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Yarın ise haftanın en önemli ekonomik verilerinden olan ABD enflasyon verisi piyasaların takibinde olacak. FED’in Eylül’de ilk faiz indirim adımının atılabileceği beklentileri şuan için piyasalarda mevcut. Gelecek olan ekonomik veriler ile birlikte bu konuda ipuçları da aranacak. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0965 – 1.1009 – 1.1070 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0903 – 1.0849 – 1.0785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol

Hafta başında OPEC aylık petrol piyasası raporunu yayımladı. Raporda; 2024 yılı için küresel petrol talebine yönelik öngörü, bir önceki tahmine göre günlük 135 bin varil daralma olarak revize edildi. Ek olarak raporda; Temmuz’da ham petrol üretimi en çok Suudi Arabistan’da arttığı, günlük üretimin ise en fazla Libya’da azaldığı görüldü. Diğer yandan piyasalar Orta Doğu’da devam eden gerginlikleri takip ediyor. Bunun dışında yarın ABD’den gelecek olan enflasyon verisi ve Ham Petrol Stokları ile fiyatlamalar üzerinde volatilite de artacaktır. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 80.62 – 81.58 – 82.82 seviyeleri direnç noktaları olarak; 78.77 – 77.55 – 76.23 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD

Yeni günde gözler ABD’de olacak. TSİ 15:30’da ABD’den gelecek olan ÜFE verisi ile volatilite artacaktır. Diğer yandan yarın da yine ABD’den gelecek olan TÜFE verisi ise haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. FED’in de faiz patikası kararları için yakından takip ettiği enflasyon verisi, küresel bazda volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. Her ne kadar piyasalar Eylül’de FED’in yılın ilk faiz indirim adımı atabileceğini beklese de, bu konuda belirsizlikler devam ediyor. Bu sebeple ülkeden gelen ekonomik veriler ve açıklamalar ile ipuçları aranıyor. Diğer yandan orta doğuda son haftalarda artan jeopolitik riskler piyasaların takip ettiği bir diğer konu olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2475 ve 2485 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2455 – 2440 - 2425 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir."