Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Bahar YILDIRIM 30.07.2024 13:00 Güncelleme: 30.07.2024 14:21

İnfo Yatırım: OPEC+ toplantı sonrası açıklamalar petrol kanadında volatiliteyi arttırır

İnfo Yatırım, OPEC+ toplantı sonrasında gelebilecek olası açıklamalar petrol kanadında volatilitenin oldukça artmasına neden olacağını duyurdu.
İnfo Yatırım: OPEC+ toplantı sonrası açıklamalar petrol kanadında volatiliteyi arttırır

İnfo Yatırım'ın değerlendirmelerine göre yarın petrol de volatilitenin oldukça artması bekleniyor. İnfo Yatırım'ın yaptığı analizde şunlar belirtildi:

"Haftanın ikinci gününde petrolün performansına baktığımızda aşağı yönlü hareketlenmelerin yaşandığı görülüyor. Yarın küresel bazda oldukça önemli bir gün. FED faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda bir değişiklik beklenmese de, gelecek açıklamalar FED’in genişleyici politikası için ilk adımı ne zaman atabileceği yönünde ipuçları aranacak. Ek olarak yine yarın ABD’den gelecek olan ham petrol stokları takip edilecek. Ek olarak Perşembe günü OPEC+ online olarak bir toplantı gerçekleştirecek. Bu toplantı sonrasında gelebilecek olası açıklamalar petrol kanadında volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. Bu toplantı sonrasında grubun önümüzdeki çeyrekte planlanan üretim artışına devam edip etmeyeceği konusu yakından izlenecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 76.21 – 77.54 – 78.79 seviyeleri direnç noktaları olarak; 74.22 – 72.56 – 70.43 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir."