Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Tarık DURMAZ 23.07.2024 11:00 Güncelleme: 23.07.2024 12:55

İnfo Yatırım: Ons altın yeni haftaya Biden'ın adaylıktan çekilmesi ile başladı

İnfo Yatırım, ons altının yeni haftaya, ABD Başkanı Biden'ın Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimlerindeki adaylığından çekildiğini açıklaması ile başladığını bildirdi.
İnfo Yatırım: Ons altın yeni haftaya Biden'ın adaylıktan çekilmesi ile başladı

İnfo Yatırım, ons altının yeni haftaya, ABD Başkanı Biden’ın Kasım’da gerçekleşecek başkanlık seçimlerindeki adaylığından çekildiğini açıklaması ile başladığını belirtti. Bu açıklama ile piyasalarda ABD’de seçim belirsizliği konusu konuşulmaya başlandı. Biden’ın çekilmesi Trum’un seçilmesine yardımcı mı olacak, yoksa yeni adayın öne çıkmasına mı neden olacak? Bu belirsizlik ise güvenli limanlara yönelmeleri bir miktar artırdı. Diğer yandan FED’ten gelen son açıklamalar ve ABD’den gelen son ekonomik veriler ile FED’in parasal genişlemeye beklentilerin öncesinde başlayabileceği görüşleri arttı.

Bu da geçen hafta ons altında tarihi rekor seviyelerin güncellenmesine neden olmuştu. Bu sebeple ülkeden gelen ekonomik veriler ile bu konuda ipuçları aranmaya devam ediliyor. Bugün de 17:00’da ABD’den gelecek olan ikinci el konut satışları ekonomik verisi ile küresel bazda volatilite bir miktar artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2415 – 2450 - 2485 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2375 – 2350 - 2325 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.