Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 01:00 Güncelleme: 13.08.2024 08:57

İnfo Yatırım: Ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor

İnfo Yatırım, yeni haftanın ilk işlem gününde ekonomik veri bakımından cılız bir günün piyasaları beklediğini duyurdu.
İnfo Yatırım: Ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor

İnfo Yatırım'ın analizine göre Çarşamba günü ABD’den gelecek olan enflasyon verisi haftanın en önemli ekonomik verisi olarak değerlendiriliyor.

İnfo Yatırım'ın raporunda şu ifadeler yer aldı:

"EURUSD

Yeni haftanın ilk işlem gününde ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. Haftaya genel olarak baktığımızda Çarşamba günü ABD’den gelecek olan enflasyon verisi haftanın da en önemli ekonomik verisi olarak karşımıza çıkıyor. FED’in de faiz patikasında atabileceği olası adımlar için yakından izleyeceği ekonomik veri ile birlikte küresel bazda volatilite artacaktır. Piyasalardaki beklentiler FED’in Eylül’de ilk faiz indirim adımını atabileceği yönünde. Fakat belirsizlik halen devam ediyor. Bu sebeple ülkeden gelen ekonomik veriler ve açıklamalar ile ipuçları aranıyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.065 – 1.1009 – 1.1070 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0903 – 1.0849 – 1.0785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir. 

Petrol

Küresel bazda son haftalarda artan jeopolitik riskler fiyatlamalar üzerinde de etkili olabiliyor. Son günlerde bu riskler bir miktar azalsa da, hala İran’ın İsrail’e olası misilleme saldırısı ihtimali piyasalar üzerinde etkisini gösterebiliyor. Diğer yandan yeni haftada OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın aylık görünümleri takip edilecek. Raporlar sırasıyla Pazartesi ve Salı günü açıklanacak. Hafta ortasında ise ABD’den gelecek olan enflasyon ve Ham Petrol Stokları ekonomik verileri takip edilecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 77.53 – 78.77 – 80.46 seviyeleri direnç noktaları olarak; 76.15 – 74.55 – 72.46 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD

Ons altın yeni haftaya 2429 dolar seviyelerinde başlangıç yaptı. Haftaya genel olarak baktığımızda Çarşamba günü ABD’den gelecek olan enflasyon verisi, haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. FED’in faiz indirim planı hakkında en önemli ipuçlarından biri olarak görülen enflasyon verisi ile küresel bazda volatilite artacaktır. Yeni günde ise ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. Ek olarak Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler de piyasaların gündeminde. Hamas Lideri’nin birkaç hafta önce İran’da bir suikast sonrasında öldürülmesinin ardından, İran’ın İsrail’e olası misilleme saldırısı ihtimali jeopolitik riskleri de taze tutuyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2452 ve 2480 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2420 – 2405 - 2385 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir."