Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 09:00 Güncelleme: 13.08.2024 09:05

İnfo Yatırım: Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

İnfo Yatırım'ın raporuna göre, Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı açılış yapması bekleniyor.
İnfo Yatırım: Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

Ne oldu?

İnfo Yatırım'ın raporuna göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yükselişe rağmen işsizlik oranı tek hanede ve 2024 geneli için yüzde 10,3 olan OVP tahmininin altında kalmaya devam etti. Raporda şu bilgiler aktarıldı:

''Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Finansal İstikrar Komitesi, bankacılık sektöründe enflasyon muhasebesi uygulamasının hazırlıkları ve sektöre olası etkileri ile sektörde derecelendirme notu kullanımının etkinliği hususlarını ele almıştır.

''Trump, Demokrat rakibi Harris'in Biden'dan daha yetersiz bir siyasetçi olduğunu savunarak, "5 Kasım ülke tarihimizin en önemli günü olacak. Bu seçimler şimdiye kadarki en önemli seçimler olacak. Muhtemelen tarihimizin en önemli günü olacak." dedi.

''AB Komisyonu, Musk'tan Trump'la X sosyal medya platformunda yapacağı yayında itidalli olmasını ve Birlik dijital kurallarına uygun davranmasını istedi.

''Beyaz Saray, Hamas'ın eski Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikasta karşılık İran'ın bu hafta içi, bir karşı saldırı düzenleyebileceğini iddia etti.

''Fitch, Kasım 2024 başkanlık seçiminin ABD şirketlerinin kredi derecelendirmelerini doğrudan etkileyeceğini öngörmediğini bildirdi.

''Fitch, Gazze'de devam eden savaş nedeniyle İsrail'in kredi notunu A+’dan A’ya indirdi.

Ne olacak?

''ABD’de ÜFE verileri bugün açıklanacak.

''ABD’de TÜFE verileri Çarşamba günü açıklanacak.

''Filistin Devlet Başkanı Abbas, 14 – 15 Ağustos tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

''Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.''