Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 18:30 Güncelleme: 29.07.2024 11:09

İnfo Yatırım: Borsa İstanbul'un bu sabah hafif alıcılı açılış yapması bekleniyor

İstanbul, 29 Temmuz (Hibya)- İnfo Yatırım, geçen hafta ne olduğunu ve bu hafta neler olacağına dair değerlendirmelerini yayınladı.
İnfo Yatırım: Borsa İstanbul'un bu sabah hafif alıcılı açılış yapması bekleniyor

İnfo Yatırım, geçen hafta ne olduğunu ve bu hafta neler olacağına dair değerlendirmelerinde şu bilgilere yer verdi:

"Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz.'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ''Vergi Denetim Kurulumuzun risk analiz sistemi üzerinden yaptığı tespitler neticesinde, 2.815 büyük mükellefin halihazırda toplam yüzde 27'si nezdinde vergi incelemelerine devam edilmektedir.'' açıkladı
Bakan Şimşek, ''Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi, vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz.'' ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ''Bir yandan tek haneli enflasyon hedefine kararlı bir şekilde bağlı kalırken, diğer yandan nitelikli yatırımlara yönelik seçici destek programları ile katma değeri yüksek bir ekonomik yapı oluşturma çabamızı sürdürüyoruz.'' diye konuştu
Dışişleri Bakanlığı tarafından ''Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu'nun sonu da öyle olacak.'' denildi.
Başkalarına ait banka hesaplarının, ödeme kaydedici cihazların ve POS cihazlarının kullanılması durumunda ceza kesilecek.
Vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak; günlük hasılat tutarlarının ortalaması alınarak mükelleflerin aylık ve yıllık hasılat tutarları tespit edilecek.
Kamala Harris, 2024 başkanlık yarışına dahil olduğu hafta kampanya iletişim direktörü tarafından rekor olarak nitelendirilen bir tutarda (200 milyon dolar) bağış topladı.
Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, ABD'yi gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü olmasını sağlamayı planladığını açıkladı.
ABD Hazine Bakanı Yellen, ekonomist Roubini'nin, bakanlığın Hazine tahvillerinin ihracını ekonomi genelinde reel borçlanma maliyetlerini düşürecek şekilde manipüle ettiği yönündeki suçlamasını kesin bir dille reddetti.
Deutsche Bank, 2024 yılında Fed'den 3 faiz indirimi, BofA ise sadece 1 indirim bekliyor.
Venezuela'da devlet başkanı seçimini Nicolas Maduro kazandı.
ABD Dışişleri Bakanı Blnken, ''Venezuela seçim kurulunun duyurusunun Venezuela halkının iradesini veya oylarını yansıtmadığı yönünde ciddi endişelerimiz var.'' dedi.
Moody's, BoJ'dan bu hafta değil, Eylül'de bir artırım beklediğini açıkladı.
Bank of America ve Citigroup da dahil olmak üzere altı banka, Avrupa devlet tahvillerinin fiyatlarını manipüle etmekle suçlandıkları New York'taki davalarını çözmek için 80 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Bank of America, Citigroup, Jefferies, NatWest, Nomura ve UBS ile yapılan ön anlaşma, Manhattan federal mahkemesine sunuldu ve bir hakimin onayını bekliyor.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor.
İhracatta yeşil dönüşüme yönelik yeni destek paketi 30 Temmuz'da açıklanacak.
Fed faiz kararı 31 Temmuz’da açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapması bekleniyor."