Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 09:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:12

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İnfo Yatırım'ın raporuna göre BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.
İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İnfo Yatırım, BIST100 hakkındaki değerlendirmelerini şöyle açıkladı:

"Haftanın ilk işlem gününü alıcılı tamamlayan BİST100 endeksi, ikinci işlem gününde realizasyonlar ile karşılaştı. Endeks dün 72 puan değer kaybederken, tekrar 10.000 seviyesinin altına geldi. BİST100 endeksinde TL bazında 10.015 seviyesini pivot, 10.075 - 10.175 - 10.235 seviyelerini direnç, 9.920 - 9.855 - 9.760 seviyelerini destek seviyeleri olarak takip edeceğiz.

TCMB, politika faizini beklentilere paralel %50’de sabit bıraktı. Karar metni ‘enflasyon kontrol altına alınana kadar sıkı duruşa devam’ mesajı verdi. Karar metninde yurt içinde iç talebin dengelendiği belirtilirken, enflasyonist baskıların jeopolitik gerginliklerin de etkisiyle canlı tutulduğu ifade edildi. Piyasaların karara ilk tepkisi yatay olmuştu.

Merkez bankalarının yetkilileri, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda bu hafta bir araya gelecek. TCMB Başkanı Karahan da Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na katılacak. Piyasalar ise sempozyumda gözünü Fed Başkanı Powell’a çevirecek. Geçtiğimiz ay Powell, enflasyon ve işgücü piyasasının soğumaya devam etmesi durumunda Fed’in bir sonraki toplantısında faiz indirimi düşünebileceğini belirtmişti. (Bugün Fed toplantı tutanakları da yayımlanacak) Fakat geçen haftanın ilk yarısında gelen makro verilerin resesyon algısını tetiklemesi ile piyasalar acaba mı? derken işsizlik maaşı başvuruları ve enflasyon verisinin olumlu gelmesi ile Eylül’de faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor. Şu an ki sorular ise 25 baz puan mı, yoksa 50 baz puan mı faiz indirimi olacak. Beklentiler anketlerde sürekli değişirken, piyasalar Powell'ın Jackson Hole'de vereceği mesajlarda bankanın faiz indirimlerine ilişkin daha fazla ipucu arayacak.

Dün Eurostat tarafından yayımlanan Euro Bölgesi Temmuz ayı enflasyon verilerine göre, Euro Bölgesi'nde Haziran'da %2,5 olan yıllık enflasyon Temmuz'da %2,6'ya çıktı. TÜFE, Temmuz'da aylık bazda sıfır oldu. En yüksek yıllık enflasyon %1,82 ile hizmetlerde gerçekleşti."