Spor 19.03.2018 11:35

Indian Wells'te Federer'i Geçen Del Potro Şampiyon Oldu

 Juan Martin del Potro İndian Wells finalinde Roger Federer'i 2-1 yenerek şampiyon oldu.
Indian Wells'te Federer'i Geçen Del Potro Şampiyon Oldu

Mina ÖZERTAN

Sezonun ilk Masters 1000 Turnuvası'nda kazanan Juan Martin del Potro. Arjantinli raket, son  şampiyon ve dünya 1 numarası Roger Federer'i büyük çekişmeye sahne olan mücadelede 4-6,  6-7 ve 7-6'lık setlerle 2-1 yenerek şampiyon oldu.Del Potro ayrıca Federer'in 17 maçlık galibiyet serisine son verirken kariyerinin ilk Masters kupasını kucaklamış oldu.

FEDERER GERİ DÖNDÜ

Del Potro bulduğu bir break ile ilk seti 6-4 kazanmayı başardı. İkinci setten itibaren unutulmayacak maçlar arasına gireceğinin sinyallarini vermeye başlayan mücadelede Federer tie-break'te 1 şampiyonluk puanı çevirmesine rağmen pes etmedi ve ikinci seti 7-6 kazanarak maçı final setine taşımayı başardı.

ŞAMPİYONLUK PUANLARINI DEĞERLENDİREMEDİ

Final setinde 9.oyunda servis kıran ve ardından şampiyonluk için servisine gelen İsviçreli tenisçi Del Potro'dan beklemediği bir direnç gördü. Arjantinli raket 3 şampiyonluk puanı çevirdi ve kendi servisine de tutunarak tie-break kapısını açmış oldu.Federer de kısa süren oyununun ardından durumu 6-6'ya getirdi ve şampiyonu belirleyecek tie-break oynanmaya başladı.

BİR YANDA SEVİNÇ BİR YANDA ÜZÜNTÜ

Tie-Break'e fırtına gibi başlayan Del Potro rakibine puan kaptırmayarak bir anda durumu 5-0'a  getirdi.Federer kendi servisinde puanları alsa da Arjantinli raket 7-2 ile tie-break'i kazanarak maça noktayı koydu. Mücadelenin ardından Ekselansları büyük üzüntü yaşarken; Juan Martin del  Potro ise sevincin yanında oldukça duygusal anlar yaşadı.