Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 14:01 Güncelleme: 19.07.2024 14:18

İmamoğlu: Yerel demokrasi için, yerelin güçlenmesi için çok mücadele edeceğiz

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı makamında ziyaret etti.
İmamoğlu: Yerel demokrasi için, yerelin güçlenmesi için çok mücadele edeceğiz

İmamoğlu, kendilerini ağırladığı için Arı’ya teşekkür ederek, “Enerjisi yüksek değerli başkanımıza güzel cümleleri için teşekkür ederim her şeyden önce üstün başarılarla dolu bir 5 yıl hem Nevşehir halkına hem Rasim Başkan'ımızın şahsına dilemek benim için ilk söz olsun.” dedi. 

Bu ziyaretin Hacıbektaş odaklı bir ziyaret olduğunu belirten İmamoğlu, ''Çok yakın zamanda başlattığımız ve Hacıbektaş'ı böyle farklı bir konut projesiyle biraz daha güçlendirmek, renklendirmek arzumuz olmuştu. O dönemde Hacıbektaş Belediyesi'nin çıktığı ihaleden bir arsa satışını KİPTAŞ grubumuz aldı ve Mihmandar isimli çok güzel bir projeyi başlattı. Hacıbektaş'ın altyapısı üstyapısı ve birtakım düzenlemeleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul halkı adına çok değerli hizmetlerimiz oldu. Bu da onlardan birisi olacak.”

Hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın bu ülkenin her beldesine, her ilçesine, her şehrine seçilmiş her kişiliğine son derece saygı duyduğunu ve o saygıyla da herkesin başarılı olmasını dileyen İmamoğlu, şunları aktardı:

''İnanın bugün bize dönem dönem hükümetin yapmış olduğu enteresan farklı uygulama bazen gülerek izliyorum ve AK Partili bile belediyeyi ziyaret ettiğinde diyorum ki gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanı olmanı diliyorum. Bu beldede, bu ilçede. Ol ki bir dahaki seçimde bizim partimiz senin karşına koyacağı rakiple daha başarıyı elde etmek için seninle mücadele etsin. Türkiye bundan kazanır. Bu akıldan, bu anlayıştan kazanır.”

“Yerel demokrasi için, yerelin güçlenmesi için çok mücadele edeceğiz.'' diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

''Tiran Belediye Başkanı arkadaşım Erion bugün burada. Biz beraber Balkan Belediyeleri Birliği'ni zirvesini kurduk. Kurucu ve ilk başkanı ben olmuştum. Ardından Atina Belediye Başkanı başkanlık yaptı. Şimdi Tiran Belediye Başkanı dönem başkanı. Mesela Şubat’ta da Saraybosna Belediye Başkanı devredecek ve böyle devam ediyor.”