Vakıf Katılım web
Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.08.2024 09:30 Güncelleme: 14.08.2024 09:32

İmamoğlu: Yalan, dolan, talan bize ne yakışır ne yapışır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da düzenlenen Hasat Bayramı'na katıldı.
İmamoğlu: Yalan, dolan, talan bize ne yakışır ne yapışır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İstanbullu çiftçilere ücretsiz dağıtılan yazlık fidelerden elde edilen sebzelerin ilk hasadını Çatalcalı üreticilerle birlikte yaptı.

Çakıl Köyü’ndeki tarlalarda üretici çiftçilerle buluşan İmamoğlu, İBB hibesi fidelerden elde edilen ürünlerden tattı.

Çiftçilerle sohbetler gerçekleştiren İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve köylülerle birlikte hasat yaptı.

Çakıl Köyü’nden Kaleiçi Mahallesi’ndeki kapalı pazar alanına geçen İmamoğlu, Hasat Bayramı’nda Çatalcalı üreticilerle bir araya geldi.

Etkinlikte, sırasıyla; kadın üretici Belgin Tuncer, Onur Demir, Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Çatalca Belediye Başkanı Güzel ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İmamoğlu, bir çiftçi annenin evladı olduğunu belirterek,  “Toprağın bereketinin bir hane için, bir ev için ne ifade ettiğini çok iyi bilirim. Siz, toprağın bereketini fışkırtamazsanız, o toprağı işleyenin, gönlünü iyi ve hoş edemezseniz, o insanların hanesine, o bereketli gelirleri akıtamazsanız, o milletin huzurlu olma şansı yok. O bakımdan bu memleketin dört bir tarafında çiftçinin çığlığını duyuyoruz.” dedi.

Memleketine ve milletine ne yoksulluğun, ne açlığın, ne işsizliğin ne de garipliğin yakıştığını söyleyen İmamoğlu, şunları ifade etti:

“Bugünün merkezi idaresi, hükümeti, eksiklikleri kapatmak için, her gün türlü türlü mevzuların peşinde koşuyorlar. Ve her gün, hepimizle birtakım yakıştırmalar, yapıştırmalar peşinde gayret ediyorlar. Ama Allah'a şükürler olsun; yalan, dolan, talan bize ne yakışır ne yapışır. İnanın ekonomimiz keşke iyi olsa, daha iyi ekonomi, daha güçlü işler için rekabet etsek.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu; CHP Parti Meclisi üyeleri Berker Esen, Cem Aydın, CHP milletvekilleri Yunus Emre, İlhami Özcan Aygun, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, çocuklar ve üreticilerle birlikte “Hasat Bayramı pozu” verdi.