Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.03.2024 00:00 Güncelleme: 25.03.2024 11:11

İmamoğlu: Umurumda olan, bu milletin huzurlu ve mutlu olması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik'te, Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleriyle bir araya geldi.
İmamoğlu: Umurumda olan, bu milletin huzurlu ve mutlu olması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; hemşeri dernekleri, vakıflar ve sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 3 bin kişiyle iftar sofrasında buluştu. İmamoğlu, CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı ile birlikte, Sapanbağları Mahallesi’ndeki, “Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği”ni ziyaret etti.

Vatandaşlarla buluşmalarının “miting” olarak adlandırılamayacağını belirten İmamoğlu, “Her karşılandığım ilçede artık bunun adı miting değil. Bunun adı, aile buluşması. Biz kocaman bir aileyiz. Tam ‘aileyiz’ dedim, bir güzel annem de oradan bakıyor bana. Tam öyleyiz. Çoluk, çocuk, bütün hanımefendiler, beyefendiler, gençler hep birlikte buradayız ya, hep birlikte karşılıyorsunuz ya, benim için dünyanın en büyük nimeti. Onun için diyorum ki -bunu içtenlikle söylüyorum- ‘Ne olur Allah'ım, beni bu güzel insanlara mahcup etme, onları mutlu eden bir belediye başkanı olabileyim.’ Gerçekten çok kutsal bir iş bu hizmet. Çok kutsal bir görev, belediyecilik hizmeti” dedi.

Dün, Yuvamız İstanbul kreşi öğrencileri ve aileleriyle yaptıkları iftar programını hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu iftarımız, bir ödül gibiydi. 100 kreşimizden gelen çocuklar, anneleri ve babaları, binlerce çocuk…. Cıvıl cıvıl, mini minnacık çocuklar, şu kadar kürsüye tırmanarak, benim yanıma gelecekler, fotoğraf çekilecekler. Neredeyse birbirinin üstüne basarak tırmanacaklar. Binlerce çocuğumuza o hizmeti verebilmenin gururunu yaşıyorum. Ve binlerce çocuğumuzun sayısını iki katına çıkarmak, 200 kreşe ulaşmak, 20 bin çocuğumuza kreş hizmeti vermek istiyorum. Dünyanın en büyük hizmeti. Onların içinden bir çocuk çıkar, bir çocuk dünyanın en önemli bilim insanı olur, insanlığı kurtarır, memleketi kurtarır. O çocukları iyi yetiştirdiğimiz zaman, bunun parayla ölçülecek bir değeri yok.”

Vatandaşın yaşadığı geçim krizini, “ekonomik afet” olarak tanımlayan İmamoğlu, “Bunu, kimse hafife almasın. Hafife alan, bu milleti artık kafasından silmiş kişidir. Milletini düşünmeyen bir akıldır. Biz, bununla yüzleşiyoruz ve yüzleşmeye devam etmek zorundayız. Biz, onun için sosyal desteklerimizi 6 katına çıkardık. Ben bu şehrin, bu mahallelerin, bu ülkenin yoksulluğunu konuşmak ister miyim? İstemem. Bu milletin zenginliğini konuşmak isterim. Zenginliğini konuşup, ‘Bu zenginliği daha fazla zengin yapacağız’ demek isterdim. Bu şehirde Kent Lokantası açmak zorundayız, onlar ne kadar küçümserse küçümsesin. 100 bin gencimize burs mu verdik? Daha fazla vermek zorundayız” şeklinde konuştu.

İktidar kanadının sosyal destekleri, “lütufta bulunuyormuş” gibi yaptığına dikkat çeken İmamoğlu, “Sanki cebinden veriyor gibi, sanki borç veriyor gibi. Yani, ‘Ben sana verdim, sen de bana oyunu ver.’ Ben size bir şey söyleyeyim mi? Bugün milletimin her ferdi, geçim sıkıntısı yaşamasa, zengin olsa, müreffeh olsa, refah içinde olsa; ben o gün seçim kaybedeyim, umurumda olmaz. Benim umurumda olan, bu milletin huzurlu ve mutlu olması.” ifadelerini kullandı.