Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 00:00 Güncelleme: 12.04.2024 22:22

İmamoğlu, Trabzon'da

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar'ın Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kaya'yı makamında ziyaret etti.
İmamoğlu, Trabzon'da

İmamoğlu, bazen demokrasi, bazen Cumhuriyetin, arzu edilen seviyeye gelmeyeceğinin altını çizerek, ''İnsanlarını ne yazık ki ihmal eder. Bu hatalar, yanlış uygulamalar yüzünden olur. Hele hele sistemi, rejimi, kendi gidişatından, uygar ve medeni sürecinden rayından çıkarır, başka bir rejim ortaya koymaya kalkarsa, işte olan önce kadınlara, önce çocuklara, gençlere, önce emeklilere zulüm çektirir, sıkıntı çektirir. Ama hep birlikte ne yapacağız biliyor musunuz? Hep birlikte, milletimizin gücüyle, nasıl ki demokrasi arayışında, özgürlük arayışında sevginin, saygının hakim olduğu bir sürecin olgunlaşmasında, hepiniz yeni bir arayışa, yeni bir umuda, 31 Mart'ta mühür bastınız ya… Şimdi yeni bir dönem, yeni bir arayış, yeni bir hizmet anlayışı, yeni bir yöneticilik anlayışı başladı: Tam yol ileri diyoruz.” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük şehri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı olduğunu hatırlatan İmamoğlu, ''Sevgili dostum Ahmet Kaya, Ortahisar Belediye Başkanı. Biz, bu göreve talip olduk. Sizler de bizi seçtiniz. Şimdi bize düşen görev; sizi dinlemek, sizi anlamak, dertlerinize çare olmak için gece-gündüz çalışmak, bizim sorumluluğumuz. Vatandaşımız bir sıkıntıya düşüyorsa, ona destek olmak bizim sorumluluğumuz. Bakın; vatandaşlarıma sesleniyorum. Devletimizin herhangi bir kurumu ama belediyesi ama valiliği ama bakanlığı ama şurası ama burası; o desteği size veriyor ya, kimse cebinden bir şey vermiyor. Size, vermek zorunda olduğu desteği veriyor. Hatta belki de az veriyor. Siz onun hesabını sorun.” açıklamasında bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Kaya da konuşmasında Ramazan Bayramı, kendilerinin seçimi kazanması ve İmamoğlu’nun Trabzon’a gelmesi nedeniyle 3 bayramı birden yaşadıklarına vurgu yaptı.

İmamoğlu’nun İstanbul'da yaptığı çalışmalarla bütün Trabzonluların gururu olduğunu belirten Kaya, “Sağ olsun, bizleri hiç mahcup etmedi. Bizler de onunla birlikte yürüyen arkadaşlar olarak, sizlere asla mahcup olmamak için, bütün arkadaşlarımla, Trabzon'un neresinde hangi sıkıntı varsa, kimin ne derdi varsa, o derdi çözme gayreti içinde olacağız. Trabzon'umuza ilk kazandıracağımız işlerden, hizmetlerden biri kent lokantamız olacak. Ve yine Sayın Genel Başkanımızın Trabzon ziyaretinde, Trabzonlu hemşehrilerime, özellikle emeklilerimize verdiği bir söz vardı. Hatırlayın; Meydan Parkı'nda, emeklilerimizin arkadaşlarıyla oturup, 1,5 liraya çay içebilecekleri bir mekan sözü vermiştik. O sözünü yerine getireceğiz arkadaşlar.” dedi.

İmamoğlu, konuşmaların ardından Ortahisar Belediyesi’nden Trabzonspor Kulübü’ne geçti. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın yurt dışında olmasından dolayı, İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Asbaşkan Zeyyat Kafkas ile kulüp yöneticileri tarafından karşılandı.